loader
menu

CIUTAT

Els 89 ous de tortuga babaua trobats a l'Arrabassada aquest estiu moren per excés d'humitat

El Circ Ciutat dilluns, 03 de novembre de 2014

Els 89 ous de tortuga babaua que es van localitzar l'agost passat a la platja de l'Arrabassada de Tarragona no han sobreviscut. Segons han explicat tècnics de la Xarxa de Rescat i Fauna Marina a Tarragona Ràdio, els ous trobats l'estiu passat haurien estat víctima de l'excés d'humitat freàtica que han patit els ous arran de les darreres pluges de la tardor.

Foto: historiesdemar.wordpress.com

Foto: Agents Rurals

Foto: alpha.es

Ho ha detallat Ricard Gutiérrez, tècnic de la Xarxa, qui ha reconegut que el que ha passat amb la posta d'ous a l'Arrabassada "és un fenomen natural imprevisible, que està al darrera del fracàs de la majoria de postes a Cap Verd", i que també podria ser la raó del fracàs en les poques postes que s’han produït al litoral català.

Els tècnics de la Xarxa de Rescat van constatar que la posta d'ous a TGN no havia sobreviscut el passat divendres 31 d'octubre, en una visita al niu del Delta de l'Ebre, quan es complia el dia 69 de la posta.La visita es va fer aprofitant la presència a Tarragona dels màxims experts en tortugues de l’Estat.

El experts també han afegit que en el cas dels naixements de babaua a la platja Llarga la setmana passada, la humitat freàtica també estava molt propera a la zona on es va recuperar el segon niu, dijous passat. Gutiérrez ha recordat que es van salvar per poc, per tant sols 7 metres.

Les 11 tortugues babaues que hi van nèixer, tot i estar febles, es recuperen favorablement al centre del canal Vell del Delta, segons ha explicat el tècnic de la Xarxa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar