loader
menu

Procés Constituent no presentarà llista a TGN i dóna el seu suport al moviment Guanyem TGN

El Circ dimarts, 04 de novembre de 2014

Procés Constituent de Tarragona no concorrerà a les eleccions municipals de l'any que ve. El moviment ho ha decidit en una assemblea, en la qual també s'ha aprovat sumar-se al nou moviment Guanyem Tarragona, que es va presentar fa unes setmanes i va posar com a condició per presentar llista per a les municipals de 2015 si reunia adhesions suficients.

Foto: facebook.com/procesconstituent

De moment, Procés Constituent assumeix com a propis els trets identitaris de Guanyem Tarragona, una nova corrent d'esquerres, però rupturista. Des de Procés Constituent també s'ha emès un decàleg en el que assegura que "considera a Guanyem Tarragona com la concreció a nivell local del que planteja el Procés Constituent de cara a les eleccions al Parlament".

Amb l'adhesió de Procés Constituent, Guanyem Tarragona fa un pas endavant i la idea de presentar-se als comicis de 2015 va prenent forma. Un dels moviments que també es podria sumar a Guanyem Tarragona és Podem, amb els qui ja han mantingut contactes, segons van explicat representants de Guanyem el dia de la seva presentació.

Segons una enquesta encarregada pel diari El País, la formació que lidera Pablo Iglesias seria ara mateix la primera força al Congrés dels Diputats. Dies enrere, una enquesta del CEO atorgava a Podem 10 escons en el cas que se celebressin eleccions al Parlament.

El comunicat de Procés Constituent

"L’assemblea local del Procés Constituent de Tarragona exercint la seva sobirania ha acordat la decisió de no concórrer en nom propi a les properes eleccions municipals. Així mateix, i de forma consensuada, ha decidit que dóna suport a Guanyem Tarragona i, per tant, invita a totes les persones del seu moviment socio-polític i a la ciutadania en general a que s’impliquen a títol individual en aquesta proposta municipalista i de ruptura.

El Procés Constituent considera la proposta de Guanyem Tarragona com un projecte en el que persones de diferents àmbits, a nivell individual, i fora del monopoli de cap partit, es troben per construir espais de confluència a nivell local i veure les possibilitats de crear una candidatura municipal unitària i de ruptura per a les properes eleccions municipals.

En aquest sentit el Procés Constituent entén la proposta de Guanyem Tarragona com un mecanisme obert i assembleari per unir a la ciutadania en un projecte de ruptura democràtica, de regeneració política i de transformació social.

El Procés Constituent porta treballant durant diferents jornades en un ideari de rescat de la ciutadania en forma de decàleg municipalista i constituent que serveixi de mínim comú denominador per a la confluència i la ruptura democràtica a nivell local.

Aquest decàleg va en la línia del manifest, el codi ètic i els principis programàtics de la proposta de Guanyem Tarragona. En aquest sentit el consens en l’assemblea del Procés Constituent de Tarragona és que es considera a Guanyem Tarragona com la concreció a nivell local del que planteja el Procés Constituent de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya i que, per tant, no duplicarà espais i anima als i les seves membres i a la ciutadania a implicar-se individualment en Guanyem Tarragona."

El decàleg de Procés Constituent:

1. Defensa del sistema públic

2. Municipalisme

3. Acció davant de la urgència social

4. Compromís amb el procés català i les lluites socials

5. Ètica financera i fiscal

6. Promoció de l'economia social

7. Solidaritat i convivència

8. Desenvolupament territorial harmònic

9. Codi ètic

10.Transparència i participació


Documents

Decàleg Procés Constituent TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar