loader
menu

CIUTAT

El Port estrena l''Albatros UN', una nova embarcació per netejar les làmines d'aigua

El Circ Ciutat dimarts, 04 de novembre de 2014

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha contractat la nova embarcació 'Albatros UN' de Serveis Marítims i Costaners SL (SEMAC) per al servei de neteja de la làmina d'aigua de les dàrsenes del Port de Tarragona.
Aquesta embarcació ha estat construïda expressament per realitzar aquest servei que consisteix en l'extracció de residus i materials sòlids flotants a les aigües abrigades del Port.

Foto: Autoritat Portuària de Tarragona

Normalment aquests residus consisteixen en recipients, garrafes o qualsevol material o sòlid flotant de diferents característiques que, amb aquest nou servei, es dipositaran en els contenidors que l'Autoritat Portuària designi. Aquesta moderna embarcació presenta els últims desenvolupaments tecnològics en aquest camp (disseny, materials, comunicacions, ...) destacant els seus dos potents motors que li confereixen una gran capacitat de maniobra i una major velocitat de treball (20 nusos), optimitzant així el rendiment en la prestació del servei.

Sens dubte, aquest contracte suposarà un salt qualitatiu dins de les millores que es van realitzant per aconseguir una qualitat ambiental adequada a les necessitats dels usuaris del Port de Tarragona.

La política ambiental de l'Autoritat Portuària de Tarragona és la guia per a les actuacions més rellevants que es desenvolupen en matèria ambiental, i es fonamenta en minimitzar impactes ambientals, prevenir la contaminació amb la col·laboració de les empreses portuàries, augmentar la valorització dels residus, optimitzar els recursos naturals i realitzar accions de formació i conscienciació ambiental.

Els èxits assolits pel Port de Tarragona per a cada un de les línies d'actuació mediambiental comporten un clar benefici que es fonamenta en l'optimització de recursos, la disminució de la contaminació i la millora en la gestió de residus del Port de Tarragona i el seu entorn.

Millora de l’eficàcia en la gestió energètica

El Port de Tarragona també està duent a terme un esforç en la millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions portuàries en la línia amb el que anomenem smart ports, és a dir, ports tecnològicament avançats i eficients des del punt de vista del consum energètic. Les actuacions principals i amb inversions importants en aquesta matèria es basen en la reducció dels consums energètics com a combustibles, electricitat i aigua.

En el marc d’aquesta línea de treball, el Port de Tarragona ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica per a consum a la coberta de l’edifici del Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), que permet la generació d’electricitat utilitzant una font d’origen renovable com és la radiació solar.

Amb aquesta acció s’aconsegueix la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, la producció d’energia propera al consum i reduint les pèrdues originades pel seu transport, així com també la no dependència de fonts energètiques exteriors.

Aquesta instal·lació, amb una potència nominal de 20kW, genera energia elèctrica que és consumida al propi edifici i que representa més d’un 20% de les necessitats totals. Els pràcticament 26MWh/any produïts representen un estalvi anual d’emissions de 17 tones de CO2.

Utilitzant equips i tecnologies eficients i de qualitat garantida, la instal·lació disposa de la nova tecnologia de Control d’Injecció Zero, amb la qual es garanteix que la pròpia instal·lació regula la producció per tal de que mai aquesta sigui superior al c


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar