loader
menu

L'ANC i Òmnium s'uneixen al Govern i també desafien el Constitucional: "El 9-N votarem"

El Circ dimarts, 04 de novembre de 2014

La crida a la desobediència ja està servida. Els que no volien confrontació, ni xoc de trens van camí d'aconseguir-ho. Ni ser partícip d'una gran jornada de participació ciutadana on se celebrarà una consulta no vinculant, ni res. El Tribunal Constitucional també ho ha impugnat i ha tensat novament la corda. Això, sí, en la impugnació no s'ha entrat en cap detall.

Araeslhora.cat

La presidenta d'ANC, Carme Forcadell, fent el senyal de la V. / assemblea.cat

El Govern ja ha deixat clar que manté els preparatius pel 9-N, "amb totes les conseqüències" i que, a més, denunciarà el Govern de Rajoy al Tribunal Suprem per entendre que amb aquesta nova impugnació del 9-N es violen drets fonamentals, com la llibertat d'expressió i la de participació.

Després que el portaveu del Govern ha insistit en què el 9-N sí se celebrarà, l'Assemblea Nacional i Òmnium han fet una gran crida a votar el 9 de novembre. Ho han fet en un comunicat, que comença dient "la nostra resposta al Tribunal Constitucional espanyol és: votarem". L'ANC i Òmnium reafirmen que "ara el que està en joc és la democràcia" .

Tarragona serà dema dimecres l'escenari d'un dels darrers grans actes de la campanya #Araeslhora. Des de l'ANC Tarragona es confia que la sala gran del Palau de Congressos, amb capacitat per a 1.100 persones, s'omplirà de gom a gom a partir de 2/4 de 8 del vespre per escoltar tots els ponents, però principalment la presidenta de l'Assemblea Nacional, Carme Forcadell.

La premissa ja és coneguda. El 9-N tothom a votar.

"Ells solets han convertit una costellada en un gran acte. Per a nosaltres tot continua igual, amb normalitat. El Govern ha agafat les regnes i a nosaltres ens toca mobilitzar la gent perquè vagin a votar", ha indicat el coordinador de l'ANC del Tarragonès, Albert Cortés.

A més, l'ANC Tarragona manifesta "per aclamació continuar amb la tasca que ens du al 9N amb tota la dedicació i voluntat, amb el compromís de les institucions i el govern de Catalunya, perquè els catalans expressin la seva voluntat de decidir el seu futur".

El comunicat d'ANC i Òmnium

"Ens reafirmem que el 9N votarem. Hem de tenir clar que ara el que està en joc és la democràcia, i per tant és imprescindible que diumenge tothom vagi a votar.

La nostra resposta al Tribunal Constitucional espanyol és: “Votarem”.

Ningú no va dir que seria fàcil. I, efectivament, cada vegada ens posen més difícil exercir el nostre dret a votar. L’Estat espanyol cada dia té menys escrúpols per intentar que no parlem, que no se senti la nostra veu. I, és cert, tot això debilita la mobilització per a la consulta del 9N.

Des d’“Ara és l’hora” hem estat estudiant les possibilitats d’èxit, i realment el repte és titànic. En les actuals circumstàncies hi ha dubtes seriosos sobre la possibilitat d’assolir una xifra de participació suficient, i en canvi som conscients que no podem fallar. La comunitat internacional ens estarà mirant com mai, en aquesta nova prova de força de l’Estat contra un poble que només vol parlar, que només vol votar, que només vol decidir lliurement.

Siguem clars: si volem que el 9N sigui un clam que arribi al món, cadascú de nosaltres ha de fer un darrer esforç, cadascú de nosaltres s’ha d’implicar, cadascú de nosaltres ha de mobilitzar el seu entorn per garantir que serem milions els que anirem a votar, per blindar que les cues de votants que apareixeran a les portades de la premsa internacional siguin quilomètriques i exemplars, la veu d’un poble al qual volen prohibir votar, i es resisteix, i guanya.

Ara toca, és imprescindible que cadascú de nosaltres pensi en deu persones que no van anar a la Via Catalana del 2014 i els ajudi a reflexionar, els informi, els faci veure la importància democràtica d’anar a votar, i garanteixi que participaran el 9N. Companys de feina, d'escola, familiars, amics; hem de garantir, persona a persona i amb l'esforç de cadascú de nosaltres, que tothom anirà a votar.

És per això que demà al matí posem en marxa la Marató9N, perquè tothom truqui a tothom. Al web www.araeslhora.cat trobareu els detalls, les estratègies, la informació pràctica per saber com convidar a tothom a votar.

A la gent que coneixeu i també, gràcies a un mecanisme que hem habilitat, la centraleta9N, a persones anònimes de zones on tenim més dificultats per arribar-hi, perquè pugueu ajudar-los a trobar el seu col·legi electoral.

La nostra és la força de la gent, la força del poble, i per això si cadascú de nosaltres truca, organitza la gent que té al seu voltant i garanteix que deu persones que no van anar a la Via Catalana aniran a votar farem un gran pas cap a la democràcia i cap a la llibertat del nostre país. Aquesta és la clau, i la tenim a les nostres mans.

Guanyar és difícil, però possible. Guanyar depèn de cadascú de nosaltres.

Et demanem que et mobilitzis, que truquis a deu persones des d’avui fins al dissabte.

Guanyarem. Guanyarem la llibertat. Guanyarà la democràcia.

Visca Catalunya!"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar