loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN tanca un setembre històric i mou 3 milions de tones de mercaderies

El Circ Ciutat dimecres, 05 de novembre de 2014

El Port de Tarragona ha mogut un total de 3 milions de tones de mercaderies durant el mes de setembre, un 32,8% que el mateix mes de l’any anterior, i que el situa com el millor setembre de la història de la infraestructura portuària en tràfic de mercaderies.

Una imatge del Moll de la Química. / Port de Tarragona

El creixement més significatiu en termes percentuals s’ha produït en els sòlids a lloure superant el milió de tones (+59,9%), i en especial en els cereals, pinsos i farines (+127,5%) amb un moviment de 590.285 durant el setembre. Així mateix, durant aquest mes també s’ha incrementat el moviment de líquids a doll (+24,6%) i el de la càrrega general (+0,7%).

La tendència a l’alça en el tràfic d’agroalimentaris durant aquest mes de setembre també es veu reflectida en l’augment del moviment de camions que entre i surten de les instal·lacions portuàries per a carregar la mercaderia, i la seva posterior distribució al client final.

D’aquesta manera, el nombre de moviments registrats de camions, d’entrada i sortida, és superior a 62.500 només durant el mes de setembre, xifra que representa un increment del 18,6% respecte el mes d’agost i un 25,6% respecte el setembre del 2013. El tràfic acumulat durant els 9 primers mesos de l’any ha estat de 23,1 milions de tones; és a dir, un 11% més que en el mateix període de l’any anterior.

Les exportacions de contenidors augmenten un 39,2%

El transport de contenidors és un dels tràfics estratègics del Port de Tarragona i fins setembre el moviment de TEU ha augmentat un 7,6%, fins aconseguir els 118.553 TEU, enfront els 110.168 TEU de 2013. Aquest creixement ha estat motivat per l’impuls de l’exportació de contenidors des del Port de Tarragona a destinacions internacionals (+39,2%) i d’importació (+43,4%). Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Israel, Nigèria, Ghana i Guinea Equatorial.

El moviment de mercaderies del sector energètic supera 16 milions de tones fins setembre

Els productes energètics, un dels principals tràfics tradicionals de la infraestructura portuària, manté el seu creixement a l’alça. Fins el mes de setembre, les terminals portuàries han manipulat més de 16 milions de tones de productes energètics, un 9,3% més que en el mateix període de l’any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+96,2%), el carbó (+46,6%) i els biocombustibles (+74,4%).

Pel que fa al moviment de productes químics, de gener a setembre el Port de Tarragona ha mogut 1,7 milions de tones, xifra que suposa un increment del 10,9% respecte gener-setembre del 2013.

L’augment també és significatiu en productes siderometal·lúrgics (+15,9%), en adobs (+25%) i moviment de materials de construcció (+14,3%).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar