loader
menu

"Passi el que passi, a les 9 del matí tothom al seu col·legi"

Sergi Casado dimecres, 05 de novembre de 2014

La sala gran del Palau de Congressos s'ha quedat petita. Els 1.152 seients ja estaven ocupats abans que arrenqués un dels darrers grans actes de la campanya #Araeslhora. Les prop de 200 persones que s'han quedat a la porta han esperat que arribessin els ponents, principalment la presidenta de l'Assemblea Nacional, Carme Forcadell, a qui li han dedicat crits d'independència.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, fa una nova crida a votar el 9-N en un acte multitudinari que fa petit el Palau de Congressos de Tarragona

Hores abans, des de la façana principal del Palau de Congressos penjava un gran cartell amb el lema #sísí. El primer aplaudiment ha estat en reconeixement als voluntaris del'ANC Tarragonès després dels greus insults dels regidors del PP Judith Heras i Mariano Herráiz. L'ha fet l'actor tarragoní Oriol Grau, conductor de l'acte.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, entrant al Palau de Congressos. / circdetarragona.com

Foto:circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

L'historiador Toni Soler ha tirat de la vena més còmica i irònica per fer la primera crida a votar el 9-N, i de pas, per carregar contra l'històric diputat socialista Alfonso Guerra, qui avui ha anunciat la seva retirada de l'escena política. "Votaré per tu, Alfonso Guerra", ha exclamat Soler, simulant la nova campanya de crida a participar en el 9-N en memòria dels que ja no hi són.

Soler s'ha referit a la consulta de diumenge com "una paròdia de consulta perquè el govern espanyol també és una paròdia". Per això, ha refermat la crida a la participació "per dignitat democràtica".

Abans la periodista de Catalunya Ràdio Rita Marzoa ha volgut deixar clar que el procés engegat cap a la independència no és "una qüestió identitària" i l'economista Modest Guinjoan s'ha adreçat als jubilats presents per assegurar-los que les pensions estarien garantides en una Catalunya separada d'Espanya: "Us prego que us informeu perquè en 5 minuts sabreu quina és la situació real".

"Gràcies senyor Rajoy"

L'auditori esperava la intervenció de la presidenta de l'ANC. Carme Forcadell ha arrencat la seva intervenció fent agraïments al govern del PP: "Moltes gràcies al senyor Rajoy, ens seguirà ajudant. Confiem amb l'estat espanyol perquè ens ajudarà a aconseguir la independència".

Atesa la situació actual, amb el nou 9-N impugnat al TC, però pendent dels recursos presentats per l'executiu català, Forcadell ha insistit una i altra vegada que "votarem sí sí", però també ha fet una crida als que vulguin votar no que també vagin als col·legis el proper diumenge. "Votem el que volguem, sísí, síno, o no. Abans que independentistes, som demòcrates i agraïrem també als que votin sí-no i no", ha proclamat la líder de l'ANC.

Tothom sap i és conscient que la consulta de diumenge no tindrà cap validesa jurídica, però segons Forcadell, "un valor polític molt i molt important". A primera fila, forta presència dels regidors del grup municipal de CiU a l'Ajuntament i d'entre els presents també el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló.

Sigui quin sigui l'escenari d'aquí al dia 9, Forcadell ha posat èmfasi en què ningú no pot faltar a la cita: "Passi el que passi, a les 9 del matí tothom al seu col·legi". Per a la presidenta de l'ANC, la celebració del 9-N també serà benficiós per a la resta de ciutadans de l'estat espanyol: "Estem treballant també pels drets democràtics i per la dignitat dels ciutadans espanyols".

Rebuig total també a la confrontació davant possibles escenaris del 9-N que podrien conduir a la revolta. La campanya Araeslhora és la campanya d'un país normal, i per això Forcadell també ha lamentat que els ciutadans de Catalunya "estem discriminats". "I votarem sísí perquè ho devem als nostres avantpassats i a les nostres generacions futures".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar