loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'última parella guanyadora de "Mujeres y hombres y viceversa" escull TGN per festejar i per "aprendre" català

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 06 de novembre de 2014

A quina ciutat no li agradaria que una televisió d'abast estatal li dediqués un vídeo de prop de cinc minuts que mostrés els seus encants? Doncs l'agraciada ha estat Tarragona, i el canal, Telecinco. El programa Mujeres y hombres y viceversa hi va enviar una de les parelles guanyadores perquè passegessin el seu amor. Un programa amb una audiència que frega el milió de persones per emissió, segons les dades del web ecoteuve.es

Telecinco.es

En el vídeo, de quatre minuts i mig, els dos protagonistes, Isaac i Triana, apareixen a Tarragona al Balcó del Mediterrani, i juguen a ser els protagonistes de la pel·licula "Ocho apellidos vascos". De fet, així ho explica Telecinco en el web del programa. La parella intercepta un ciutadà. "Queríamos saber un par de frases en catalán. Como se dice buenos días?". "Bon dia", li contesta el tarragoní.

La següent "nativa" consultada és una dona de mitjana edat, a la que la noia, de nom Triana, li pregunta com es diu en català "Llévame a comer que tengo hambre". "Porta'm a dinar que tinc fam", li respon amablement la senyora.

La ruta per la ciutat continua per la Rambla i s'atura especialment a l'amfiteatre, on el noi li explica a la noia que en aquell recinte s'hi feien lluites de gladiadors i que també llençaven els cristians als lleons.

Els encants de Tarragona continuen mostrant-se en els carrers i racons de la Part Alta. La Catedral, o els porxos del carrer Merceria, es mostren amb esplendor i mostren un casc antic realment encantador. Als peus de la Catedral, els dos protagonistes continuen jugant a Ocho apellidos vascos. El noi li pregunta quants cognoms catalans coneix. "Capdevila, Oriol, Poch i Roig", diu Triana. L'Isaac l'ajuda: "Recorda jugadors del Barça, que si Puyol, que si Piqué, que si Busquets. Tots són catalans".

La següent imatge ofereix un carreró del nucli antic tarragoní. La noia li confessa "has encertat", ja que resulta que ha estat el noi qui decideix el destí i l'Isaac va escollir Tarragona. A la platja Llarga, sota una posta de sol espectacular i amb música de David Bisbal, la parella es declara amor en aigües tarragonines.

Després d'un "Tarragona és bona però la vida me sona", per part del noi, la ruta per Tarragona torna al casc antic per anar a dinar. El restaurant escollit és El Llagut, on assaboreixen "ortiguillas y arroz con pulpo". El viatge per la ciutat acaba amb una visita al monument casteller de la rambla Nova.

L'impacte per a la ciutat segur que ha existit. Com sempre, la Tarragona Film Office hi ha col·laborat facilitant que la ciutat es projecti a l'exterior.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar