loader
menu

Els col·legis de Tarragona ja estan a punt pel 9-N

Sergi Casado divendres, 07 de novembre de 2014

Com els més de 900 municipis del país on es podrà exercir el dret de votar, Tarragona també està preparada per la històrica jornada de participació ciutadana convocada pel 9-N. La ciutat tindrà 108 meses repartides en onze instituts de diferents zones. Sis al centre: el Martí Franqués, amb 16 meses; el Comte de Rius (5), el Pons d'Icart (15), el Vidal i Barraquer (11), el Pere Martell (2) i l'institut Tarragona, a la Imperial Tàrraco. Els altres cinc als barris i a la perifèria: Campclar (11), Torreforta (12), Sant Pere i Sant Pau (14), Pont del Diable (Sant Salvador, 5) i Cal·lípolis (Complex antiga Laboral, 12).

Les urnes de l'escola Pont del Diable, a Sant salvador. / cedida

Pel que fa a la demarcació, el Camp de Tarragona comptarà amb 161 locals i 577 meses. A les Terres de l'Ebre hi haurà 55 locals i 175 meses i l'únic municipi on no es podrà votar serà a Horta de Sant Joan, on governa el PP. En xifres globals, arreu del país hi haurà 1.317 locals i 6.695 meses.

Les urnes que apareixen corresponen a l'escola Pont del Diable, al barri de Sant Salvador, però a tots els locals ja disposen de tot el material i les urnes que els han subsministrat des d'Òmnium i ANC. En paperetes amb la pregunta, fonts de la Delegació del Govern han explicat que per als municipis del Camp de Tarragona se n'havien emès 475.000, a més de la resta del materials necessari.

Les instruccions que han rebut tots els voluntaris és que a les 8 del matí cal estar al local de votació per tal que a les 9 estigui tot enllestit. Fonts de la Delegació del Govern han assegurat al Circ que el dispositiu de seguretat dels Mossos d'Esquadra es munta en funció del número de persones i dels riscos.

Un ex regidor socialista serà coordinador en un institut

Curiosament, en un col·legi del centre de Tarragona el voluntari amb més responsabilitat, a qui anomenen "coordinador de procés" serà un ex regidor del PSC a l'Ajuntament, fa més de 10 anys, i que fins i tot va ser el primer secretari de l'executiva local socialista a principis de segle. L'històric militant socialista tarragoní, ara apartat de la primera fila política, és afí a les idees dels tres diputats socialistes al Parlament amonestats.

Tarragona, groga

Des de fa setmanes, els voluntaris de l'ANC i d'Òmnium han anat engalanant de groc bona part dels carrers de la ciutat. Fins i tot en les darreres hores, els seus voluntari continuen fent campanya amb nous personatges públics tarragonins que donen el seu suport al 9-N. Durant tot el dissabte, tant Òmnium i l'ANC com la resta de partits que donen suport al nou 9-N faran sortir tots els seus pesos pesants per fer la darrera crida al vot. Fins i tot han anat al mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar