loader
menu

L'inici del 9-N a TGN impressiona les dues observadores internacionals enviades des d'Escòcia

Sergi Casado diumenge, 09 de novembre de 2014

A la ciutat de Tarragona, fins a les 13h havien votat prop de 15.000 persones. Abans, l'Assemblea Nacional de Tarragona ha presentat les dues observadores internacionals que s'han desplaçat fins a la ciutat per viure en directe el 9-N i ha explicat que tots els col·legis havien obert amb normalitat.

Les dues observadors internacionals, amb el regidor de CiU Xavier Quintrana, a l'Institut de SpiSP. / cedida

Foto: circdetarragona

Això, sí, els panys dels instituts de Sant Pere i Sant Pau i el de Campclar han aparegut amb silicona, tot i que l'ANC n'ha confirmat un tercer. En dos dels casos s'ha procedit ràpidament a treure la silicona perquè la nit abans, sent previsors, ja hi havien posat vaselina. En l'altre s'ha tardat uns minuts més, però després tota la jornada ha arrencat amb absoluta normalitat.

L'ANC ha explicat que hi ha hagut superàvit de voluntaris en tres dels quatre instituts del centres, que el seu sistema informàtic no ha patit cap atac i que tampoc ha estat necessària més presència policial que la que ja estava prevista.

Pel que fa a les observadores, es tracta de dues noies escoceses, la Hellen Walker, de l'Scottish Independent Convention, i la Shona McAlpine, representant de la International Comission of European Cityzenship. Les dues han destacat la gran impressió que els ha causat el moment en què s'ha iniciat la votació. L'ANC els ha portat per tots els col·legis de Tarragona per agafar els pols de la consulta en tots i cadascun dels barris de la ciutat.

Walker i McAlpine han donat el seu testimoni al migdia, però la resta del diumenge agafaran notes i sensacions per fer els respectius informes per a les organitzacions a les quals pertanyen. "La democràcia hauria de ser democràcia i la gent és suficientment llesta per saber quins drets constitucionals té i quins no. Ho explicarem a Escòcia", un país, on "també hi ha lloc no favorables a l'independentisme, han proclamat les dues observadores.

També consideren que la tàctica de prohibició sistemàtica per part del govern de Madrid no porta enlloc: "Aquí sí que es veu que hi ha un mandat que és democràtic, però que prohibeix la consulta i que no els serveix per a res".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar