loader
menu

CIUTAT

El pacte CIU-PP al consell del Tarragonès, enlaire

Sergi Casado Ciutat dilluns, 04 de febrer de 2013

Fins quan durarà el matrimoni entre CiU i el PP al Consell Comarcal del Tarragonès? Tot i que, des de Barcelona, el secretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, ha assegurat que els pactes entre nacionalistes i populars que, permeten la governabilitat, entre d'altres, a la comarca del Tarragonès, es trencaran, el mateix president de l'ens, Frederic Adan no ho veu tant clar. "A dia d'avui, tenim tranquil·litat i normalitat i, de moment, ni hi haurà canvis en la governabilitat", ha afirmat Adam.

Alejandro Fernández (PP) i Frederic Adan (CiU), durant un ple a l'Ajuntament de Tarragona. / circdetarragona.com

Adam no ha amagat que "és clar que hi ha d'haver sintonia entre els dos partits que formen un pacte", i ha insistit que, pel que fa al Consell comarcal del Tarragonés, "no tenim cap urgència damunt la taula". Tenint en compte que l'entesa política subscrita entre populars i nacionalistes al Consell Comarcal té una naturalesa diferent dels pactes en altres institucions, Adan ha augurat que un hipotètic trencament "segur que tindrà repercussions". De moment, l'únic que costata és que "hem anat parlant en els darrers dies".

A la Diputació de Barcelona, el trencament entre CiU i PP ja ha transcendit i tan sols cal que es faci oficial.

Malgrat que des del grup municipal de CiU a Tarragona sempre ho han negat, hauria estat el mateix Oriol Pujol qui va ordenar a Victòria Forns que el pacte CiU-PP, després de les eleccions municipals de maig de 2011, no es podia tirar endavant. Ara, torna a ser Oriol Pujol el que fixa les directrius dels pactes dels nacionalistes a Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar