loader
menu

CIUTAT

L'ANC de Tarragona té permís fins a final de mes per retirar els llaços de la campanya #paisgroc

El Circ Ciutat dilluns, 10 de novembre de 2014

Un cop passat el 9-N, el color groc anirà desapareixent dels carrers i places de Catalunya. De Tarragona també. La feina, però, no es farà d'un dia per l'altre, ja que la previsió amb que treballa l'ANC Tarragona és que d'aquí a uns quinze dies ja no quedi cap resta de llaç groc en cap element del mobiliari urbà de la ciutat.

Una imatge del Balcó del Mediterrani engalanat amb els llaços grocs de la campanya #Araeslhora. Al cap d'unes hores l'havien començat a estripar. / circdetarragona.com

L'Assemblea Nacional de Tarragona no té pressa perquè compta amb el vistiplau de l'Ajuntament, fruit d'un acord en què ja es deixa constància que els voluntaris de l'ANC anirien retirant els plàstics amb que han engalanat la ciutat durant les dues setmanes següents al 9-N. Això és el que ha explicat al Circ Xavier Allué, de l'àrea de comunicació de l'ANC tarragonina. "Totes les actuacions que hem dut a terme les hem fet previ acord amb l'Ajuntament i sempre pagant les taxes corresponents", diu Alluè.

Des de l'episodi d'insults, des del consistori es va recomanar que només posessin llaços als fanals i als arbres, però a res de patrimoni.

La retirada dels plàstics grocs es farà principalment per la nit, ja que la majoria dels voluntaris treballen durant el dia. "Ho farem per les nits perquè és quan menys volum de feina hi ha i també perquè hi ha menys gent al carrer per evitar molèsties", expliquen des de l'ANC.

Durant les darreres setmanes, ajudants i voluntaris de l'ANC Tarragona han penjat prop de 10 quilòmetres de plàstic groc. La majoria ha servit perquè Tarragona també s'adherís a la campanya #paisgroc, però també se n'ha repartit per a municipies de les rodalies com Torredembarra i Altafulla. Des de l'ANC, Allué assegura que Tarragona quedarà "neta", i tal com estava abans. Com sempre fan. "Hem fet mogudes de milions de persones i no hem deixat mai cap deixalla", sentencia Allué.

Això, sí, retiraran els plàstic que ells van posar, però no els que alguns contraris al 9-N s'han afanyat a estripar i a llençar, com en el cas del Balcó del Mediterrani. En aquest cas, des de l'ANC només retirarà els plàstics que hi malpengen si no comporta cap risc ni cap feina afegida. La resta, doncs, haurà de ser retirada per la Brigada Municipal, tot i que l'ANC l'hauria retirat si encara pengés del Balcó.

L'Assemblea Nacional de Tarragona ha aprofitat l'avinentesa per agrair totes les facilitats que els ha donat l'Ajuntament de Tarragona. Això, sí, recalca Allué, "hem pagat religiosament totes i cadascuna de les taxes que sempre ens han demanat". També es congratula que la Guàrdia Urbana no hagi posat cap sanció a cap dels seus voluntaris.

Així doncs, a finals de novembre, tots aquells que tant detesten uns llaços que van molt més enllà de la seva estètica ja podran deixar de desqualificar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar