loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament obrirà un concurs per la gestió del Mercat del Fòrum l'any 2015

Sergi Casado Ciutat dilluns, 10 de novembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ja fa temps que treballa amb la intenció de reobrir l'antic Mercat del Fòrum per donar-li nous usos. La idea és obrir un concurs durant el 2015 perquè s'hi presentin els diferents projectes que ja està rebent l'empresa Espimsa. Amb aquest procés també es garantirà la transparència.

Foto: circdetarragona.com

El consistori fa temps que rep peticions de privats per poder ubicar els seus negocis en aquest mercat, tancat des de l'any 2001. Al maig d'enguany, el Circ va explicar que a l'Ajuntament se li havia presentar un projecte que liderava el corrent Slow Food Tarraco. Es tracta d'un projecte que fusiona, entre d'altres, la filosofia d'aquest nou movimen, amb una aposta ferma pel comerç de proximitat i amb productes saludables i respectables amb el medi ambient, entre moltes altres característiques.

Fonts d'Slow Food Tàrraco han explicat al Circ que des del maig ningú de l'Ajuntament no els ha dit res, mentre en paral·lel l'empresa de mercats continua rebent propostes.

L’Ajuntament el que valorarà és que l’activitat que s’hi desenvolupi tingui una atracció d’interès general i ajudi a millorar l’oferta comercial i turística de la ciutat, per tant hi caben activitats de gastronomia amb productes locals, vinculació al món de l’enoturisme o activitats d’atracció turística. D'acord amb aquestes característiques, aquest projecte encaixaria, tot i que caldrà un concurs públic per veure com es gestiona el Mercat del Fòrum.

L'empresa municipal Espimsa ha ensenyat les instal·lacions a diferents empreses de Tarragona i de l'entorn. Es tracta de tres nivells, amb una sala gran d'uns 100 metres quadrats i dos espais de menys superfície. En qualsevol cas, des del consistori es va afirmar fa temps que amb qualsevol de les operacions que tiri finalment endavant, l'espai obriria tots els dies de la setmana.

Fins i tot fonts de la DO Tarragona han explicat al Circ que sí es van interessar pel Mercat del Fòrum per mirar d'ubicar-hi un espai enoturístic, però ho van desestimar per raons econòmiques. També la Casa del Vermut, a la plaça del Rei podria estar interessada en agafar-ne la gestió. De fet, entre els comerciants de la Part Alta aquest rumor ha anat agafant cos en les darreres setmanes.

Des del consistori s'ha informat que tant aviat es tinguin les bases del concurs es faran la pertinent publicació oficial. De totes maneres no es traurà a concurs com a mínim fins a principis de l’any que ve.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar