loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La 7ena Setmana del Còmic de TGN reunirà els principals dibuixants de l'estat

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 11 de novembre de 2014

Els amants del còmic tenen una cita a Tarragona, i en concret a l'Antiga Audiència. A partir del diumenge 16 de novembre i fins el 23, se celebrarà la 7ena Setmana del Còmic. Ja fa set anys que la ciutat porta aquesta vessant artística a la seva màxima difusió i projecció amb el col·lectiu Delirópolis i la col·laboració de l’Ajuntament.

El cartell. / ajuntament de tarragona

Una vegada més, doncs, la setmana vinent, del 16 al 23 de novembre, se’ns presenta un programa carregat de bones propostes, entre conferències, projeccions i exposicions.

El més destacat aquest any a nivell promocional és el propi cartell, fet en col.laboració de Paco Roca (arrugas) i MAX (Peter Punk, El Vibora), els 2 exponents més destacats del panorama estatal del còmic actual. Aquesta col.laboració és molt important per als experts relacionats amb aquest món. La imatge destaca Tarragona com una ciutat superrealista. (Adjuntem el cartell en el document adjunt)

Respecte a les conferències tindrem la visita del mateix MAX (el dibuixant de major projecció internacional ara mateix, premi nacional de còmic entre d'altres) per parlar de com construir un còmic; també podrem escoltar una xerrada sobre censura en premsa amb els ninotaires Romeu (El País), Kap (La Vanguardia), Napi (Més Tarragona), Faro (Diari Tarragona) i elchicotriste (Tottarragona), que parlaran de les seves experiències a nivell de censura en diferents mitjans, la presentació de la revista de cultura pop Tentacles i la cel.lebració de una dècada del col.lectiu Delirópolis, 10 anys de còmic a Tarragona!

Pel que fa a les exposicions podrem veure Caras Bravas, una col.lecció de caricatures del més important caricaturista Argentí David Pugliese i les il.lustracions de la també argentina Jésica Cichero amb la seva mostra Visiones ilustradas.

Respecte a les projeccions hi ha programats dos documentals, un de recent producció, Los cómics de Toutain sobre l'editorial nacional més important de còmics dels 80 i comptarem amb la presència dels seus realitzadors; així com del documental americà inèdit a l’estat espanyol Stripped, sobre les tires còmiques dels Estats Units. Miyazaki també estarà present a través de El diari de Chihiro, entre d'altres.

Documents

7ena Setmana del Còmic de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar