loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La maqueta del Titanic més gran del món desembarcarà a la Tàrraco Arena la primavera del 2016

Mar Cirera Cultura i patrimoni dimarts, 11 de novembre de 2014

Si hi ha una exposició que es pot presentar un any i mig abans de la seva inauguració aquesta és "Titanic The Reconstruction", i és que “tot allò que envolta al Titànic és increïble”, explica amb entusiasme Jesús Ferreiro, president de la Fundació Titànic. I precisament ho explica des de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona i això tampoc és casual, ja que aquest emblemàtic espai serà el primer del món que mostrarà aquesta maqueta del Titànic. No serà una maqueta qualsevol, sino la més gran i espectacular del món que s’ha construït fins ara.

Foto: fundaciontitanic.com

Aquest macroprojecte ens situa al març del 2016 quan Tarragona i la Tarraco Arena Plaça tornaran a acollir un gran esdeveniment cultural de ressò mundial. Ferreiro ha agraït el suport de la Diputació de Tarragona i de l'empresa que gestiona la TAP, "que han fet possible que aquesta exposició arribi a la ciutat". Després girarà per Barcelona, Bilbao, Madrid, Londres, París, Milà, Roma, Mèxic DF, Bogotà i Nova York, entre d'altres grans ciutat dels món.

La grandesa del projecte és espectacular. Amb un pressupost aproximat d’1 milió d’euros es reconstruirà el Titànic, part del port on el vaixell va estar atracat, es mostraran les cabines de primera classe, de segona i tercera; els salons, menjadors, la sala de màquines, piscines, ascensors, etc. Els visitants podran reviure aquell dia com autèntics testimonis de la primera i última sortida del Titànic ara ja fa 102 anys.

El casc es construïrà a Castelló d'Empúries, i un cop estigui botat es traslladarà a Granada, on durant tot el 2015 més d'una vintena de persones realitzaran la maqueta. Des d'allí viatjarà fins a Tarragona, on lluïrà públicament per primer cop durant tres mesos.

A més de la reconstrucció del vaixell i del port, l'exposició comptarà amb reproduccions, a mida real, de les zones més importants del Titanic, com ara la sala de correus, la Cabina Marconi, les cabines de primera classe, la bodega on es transportaven les obres d'art, i la zona on viatjaven els automòbils, espais on els visitants podran admirar el cotxe original Brush 1909, denominat "el cotxe del Titanic", (que havia de navegar en el vaixell per a ser presentat a Europa) o contemplar l'obra pictòrica "El Sueño del Titanic", del pintor cantàbric Enrique Gran.

La reproducció del Titanic recrearà la partida de l'embarcació al moll de Southhampton, el 10 d'abril de 1912, en un conjunt a escala 1:30, que ocuparà 12 metres de llargada, 4,5 d'amplada i 3 metres d'altura. La maqueta inclourà més de 6.000 punts de llum i gairebé 400 personatges, entre tripulació i passatgers.

Aquesta vegada, el protagonista serà el propi Titànic i durant els tres mesos que es podrà visitar l’exposició s’intentarà donar resposta a alguns interrogants, com per exemple, per què es va decidir construir el Titànic? Per què va col·lisionar? Per què continua enfonsat? Aquestes preguntes són aquelles que encara que passin els anys ens atrapen.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar