loader
menu

El PP de TGN demana més visibilitat per a la Policia Nacional

El Circ dimecres, 12 de novembre de 2014

El PP de Tarragona ha fet públiques les peticions que la Policia Nacional va fent a l'Ajuntament de Tarragona des de fa temps i que, de moment, no s'han concretat. El Cos Nacional de Policia vol que el seu nom aparegui en els mateixos cartells i senyals en què ja hi apareixen altres cossos de seguretat, com els Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana.

Foto: sector115.es

Per això, el grup municipal del Partit Popular ha proposat, mitjançant moció que presentarà en els propers plenaris, “ senyalitzar la presència del Cos Nacional de Policia a la nostra capital”. La petició de la formació conservadora considera que és “una manera de mostrar agraïment cap als membres del Cos Nacional de Policia” i, així mateix, és “una manera d’optimitzar els recursos públics destinats a vetllar per la nostra seguretat: els 2,6 milions de turistes que van visitar Tarragona l’any 2013 no tenen perquè conèixer la distribució de competències existent entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”.

Jordi Roca ha declarat que “els Mossos d’Esquadra, des de novembre de l’any 2008, presten els serveis propis de Seguretat Ciutadana. En aquest context, el Cos Nacional de Policia conserva un seguit de competències de caràcter exclusiu que tenen una forta repercussió ciutadana, com ara l’expedició del DNI o Passaports o la col·laboració amb policies d’altres països, així com el control en temes d’estrangeria”.

Roca ha afegit que “ens consta que el Cos Nacional de Policia està en converses, sense profit, amb l’Ajuntament des de fa anys i ens consta que la petició del CNP econòmicament suposaria una despesa molt limitada ja que demanen només senyalització en nou punts en tota la ciutat. Ens costa entendre les excuses de Ballesteros”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar