loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona, capital de la Viquipèdia

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 12 de novembre de 2014

Tarragona serà aquest cap de setmana del 15 i 16 de novembre la capital de la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, i dels seus projectes germans. Amical Wikimedia organitza la Viquitrobada 2014 a la Biblioteca Pública Tarragona, on hi assistiran més de cinquanta viquipedistes d’arreu dels territoris de parla catalana, així com catalanoparlants de França i Alemanya.

Foto: wikimedia.cat

La setena edició de la Viquitrobada presentarà moltes novetats. Enguany, aquest punt de trobada i treball de la comunitat viquipedista catalana se celebrarà per primer cop al llarg de dues jornades. Per una banda, el dissabte 15 hi haurà diverses activitats obertes per a viquipedistes i no viquipedistes, com una gimcana fotogràfica de monuments, la jornada de projectes germans de la Viquipèdia, la trobada del grup tècnic, la Viquimarató Tarragona o una sessió sobre gestió de viquiprojectes. Per altra banda, el diumenge 16 tindrà lloc la tradicional trobada anual, amb diferents blocs temàtics de discussió i presentacions i avaluacions de projectes per a la Viquipèdia.

“El treball realitzat entre les institucions culturals locals i Amical Wikimedia ha estat clau per a aquesta trobada”, afirma Lluís Madurell, ambaixador viquipedista a Tarragona. La Biblioteca Pública de Tarragona ha organitzat diferents tallers d’iniciació a la Viquipèdia en els passats mesos.

Precisament, el cap de setmana del 15 i 16 de novembre són els darrers dies per veure a la biblioteca l’exposició wikiArS: contribució de les escoles d'art i disseny a Viquipèdia, que mostra les imatges creades per estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona amb l’assessorament científic del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, institució que també ha alliberat en llicència lliure material del seu arxiu per a ser afegit a la Viquipèdia.

Després l’exposició anirà a les biblioteques de l’Arboç (20 de novembre) i Cambrils (17 de desembre). Amb la Departament de Cultura de l'Ajuntament i la Universitat Rovira i Virgili, Amical Wikimedia també ha engegat el Viquiprojecte Teler de llum per donar visibilitat als artistes contemporanis actius al Camp de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar