loader
menu

La CUP de TGN lamenta que l'Ajuntament malvengui els pisos del Metropol

El Circ dimecres, 12 de novembre de 2014

La CUP de Tarragona ha criticat durament l'Ajuntament per haver posat a subhasta pública el bloc de pisos de damunt del Teatre Metropol. La Candidatura d'Unitat Popular ha emès un comunicat en què lamenta que el consistori opti per "anar-se desprenent de les grans runes que posseeix com a béns patrimonials."

Els pisos del Metropol, amb les finestres obertes de bat a bat. / circdetarragona.com

Des de la CUP també es critica "l'opacitat", al seu entendre, de tot el procés perquè obliga els interessats a desplaçar-se físicament a l'OMAC. A més, també troba desmesurada la quantitat que es paga de lloguer per l'edifici de l'OMAC. Segons la CUP, "ni més ni menys qye 35.000 euros al mes, a més dels 4 milions que li va costar al consitori".

El preu de sortida de la subhasta pública serà d'1,1 milions d'euros.

El comunicat

"El BOPT, Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, número 254, de 5 de novembre d’aquest any anuncia que s’obre el període d’informació pública de la venda (subhasta) dels pisos de sobre el Teatre Metropol, és a dir, el bé immoble patrimonial situat a la Rambla Nova, 46. considera lamentable que el consistori opti per deslliurar-se del patrimoni del qual n’és titular, mentre per altra banda, gasta una gran suma de diners en lloguers d’oficines per a les seves dependències.

Atès que la venda del parc de Sant Pere i Sant Pau sortosament, i gràcies a les mobilitzacions veïnals, s’ha fet enrere i l’Ajuntament ha deixat d’ingressar més de 1.600.000 euros que havia de pagar una entitat sense ànim de lucre com és una església, el consistori aposta ara per anar-se desprenent de les "Grans Runes" que poseeix com a béns patrimonials. El preu de sortida d’aquest immoble és de poc més de 1.100.000 euros i s’ofereix al millor postor. Fins i tot es permet visitar-lo.

La candidatura independentista considera que en comptes d’alienar els seus béns hauria d’aprofitar-los per a donar bons serveis a la ciutadania i acceptar i encarar d’una vegada per totes les responsabilitats polítiques de les obres faraòniques desencertades, com ara el pàrquing Jaume I o el pàrquing del Mercat Central, entre d’altres, que han portat al municipi a estar altament endeutat.

D’altra banda, critica l’opacitat amb la qual es fa aquest procediment atès que, tot i que el consistori presumeix de ser transparent, la pràctica ens demostra el contrari, ja que obliga a qui estigui interessat en conèixer el plec de condicions, el qual està sotmès a informació pública fins el 28 de novembre (20 dies hàbils), a desplaçar-se físicament fins a les dependències de l’OMAC, per suposat només en horari de matí, de 9 a 14 hores.

Avui en dia és inconcebible que no es pugui accedir a aquestes dades via electrònica, garantint un efectiu accés a la informació pública i possibilitant una real participació de la ciutadania mitjançant la presentació d’al·legacions. A més, sorprèn que es puguin presentar al·legacions fins a dos dies després de quan acaba el termini per a presentar proposicions.

La candidatura d'unitat popular recorda que per aquest edifici de l’OMAC, on es poden anar a consultar el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques, altrament conegut com a plec de condicions, on actualment s’hi troben les dependències de l’Ajuntament, aquest està pagant una elevada quantitat en concepte de lloguer.

Ni més ni menys que 35.000 euros al mes, a més dels 4 milions d’euros que li va costar al consistori, sota el govern de CIU i PP, les obres per condicionar l’edifici. Cal recordar que aquest es troba a la Rambla Nova, 59, curiosament, tot just davant de l’immoble objecte d’alienació. És cert que la mida d’un i altre edifici no són comparables però també és cert que resten buits i abandonats molts altres immobles dels quals l’Administració local municipal sí que n’és la titular. És el joc dels disbarats."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar