loader
menu

CIUTAT

Condemnen un agent de la Guàrdia Urbana de TGN a 22 mesos de presó

El Circ Ciutat dijous, 13 de novembre de 2014

El Jutjat penal número 3 de Tarragona ha condemnat a un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona a 22,5 mesos de presó per tres delictes de calúmnies amb publicitat i un de denúncia falsa. Els fets van tenir lloc l'any 2011, quan l'agent formava part de la Policia Local de Salou.

Foto: flickr.com

Segons ha publicat Diari de Tarragona, la sentencia també obliga a l'agent de la policia municipal tarragonina, A.P.P., al pagament de 540 euros de sanció i a una indemnització de 100 euros a cadascuna de les tres persones perjudicades, totes elles pertanyents a la Policia Local de Salou: l'inspector cap, José Luis Gargallo; el secretari de l'Ajuntament de Salou, Francisco Alijo, i el responsable de recursos humans, Héctor Ripoll.

La sentència, segons indica el rotatiu, és ferma, i s'ha dictat amb conformitat de les dues parts. A més, l'acord ha permès que l'agent eviti la presó, ja que es tracta d'una pena inferior als dos anys. En qualsevol cas, se suspèn la pena de presó si no delinqueix en els propers dos anys.

El Diari també explica que ara seran els serveis jurídics de l'Ajuntament de Tarragona els que hauran d'iniciar un procés administratiu disciplinari per depurar les responsabilitats en l'àmbit de la inhabilitació de l'agent condemnat. Des del Consistori, en declaracions al rotatiu, es prefereix ser prudent en aquest assumpte intern. S'assegura que són coneixedors del procediment, però que a dia d'avui encara no tenen la sentència del magistrat.

Fins llavors, l'agent podrà exercir les seves funcions dins del cos, encara que el propi guàrdia és coneixedor que serà inhabilitat més ràpid o més tard, segons estableix l'article 48 apartat i de la *Llei 16/1991 de *Policies *Locals de Catalunya, que qualifica com a falta molt greu «la conducta o actuació constitutiva d'un delicte dolós».

Segons fonts jurídiques consultades pel Diari, una falta greu pot acabar en diferents expedients disciplinaris: separació del servei, suspensió de funcions per més d'un any i menys de sis i amb la pèrdua de les retribucions.

Encara que els fets condemnats es remunten a entre 2010 i 2011, quan A.P.P. estava en la plantilla de la Policia Local de Salou, ha de ser l'Ajuntament de Tarragona qui actuï disciplinàriament, ja que ara està de servei en aquest cos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar