loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Nova intervenció artística a Riuclar, ara un mapping interactiu

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 14 de novembre de 2014

Si dissabte passat els veïns de Riu Clar es van trobar amb la sorpresa de veure la plaça del Progrés decorada artísticament, aquest dissabte 15 de novembre a les 19 h i en el mateix escenari podran gaudir de la segona intervenció artística que preveu el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) al barri.

Es tracta d’un mapping audiovisual arquitectònic, que consisteix en la projecció d’imatges sobre una façana, amb les quals els veïns podran interactuar de manera participativa amb continguts específics del barri. Un cop finalitzat el mapping, es farà un pica-pica amb ball al saló d’actes de l’associació de veïns del barri, ubicat a la mateixa plaça.

Dinamització i desenvolupament a través de la intervenció artística

Una imatge de la primera intervenció artística a Campclar en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari. / Ajuntament de TGN

CArtell de la segona intervenció, el mapping. / Ajuntament de TGN

El Pla de Desenvolupament Comunitari de Riu Clar està promogut des de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

De manera genèrica, podríem dir que l’acció comunitària consisteix en la dinamització de les relacions socials de cooperació en el sí del barri, amb l’objectiu d’aconseguir millorar el benestar quotidià de les persones. Per tant, implica la dinamització de les relacions socials per aconseguir transformar les condicions de vida, materials i relacionals, dels veïns i veïnes.

L’estratègia a Riu Clar passa per la intervenció artística per aconseguir aquests objectius i s’està plasmant en diferents accions:

1. Decoració artística de la plaça del Progrès i encartellada de tot el barri per generar expectativa de cara a la proposta, en general, i de cara a un mapping del dia 15 de novembre, en particular. A més, des de la Fundació Casal l’Amic van reforçar la proposta a través d’una dinamització a la Rambla durant el matí del 8 de novembre.


2. Elaboració de molinets de vent per part dels veïns. La idea és que el veïnat pugui expressar, a través d’aquesta acció de penjar un molinet en la balconada de la seva llar, la seva voluntat de viure en un barri on el sentiment de pertinença i la convivència solidària siguin satisfactòries. Aquests molinets de vent han estat fabricats gràcies a la implicació de l’Escola de Riu Clar. Igualment, l’Escola d’Adults ha decorat les seves instal·lacions com a forma d’involucrar-se en el projecte de barri.

3. Realització de fotografies del veïnat en llocs quotidians de vida en el barri en les quals, amb el suport d’una pissarra, els veïns i les veïnes fotografiats han pogut manifestar les seves opinions envers el barri.

4. Visualització d'un mapping del barri, i també d'un "controlador interactiu"; el dia 15 de novembre a les 19 h a la plaça del Progrés.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar