loader
menu

Guanyem Tarragona es dóna de marge fins gener per decidir si presenta llista a les municipals

Sergi Casado divendres, 14 de novembre de 2014

Guanyem Tarragona s'ha donat una mica més de temps per decidir si presentarà llista a les municipals de l'any que ve. El nou moviment municipalista, d'esquerres i rupturista, va celebrar el dijous 13 la seva assemblea constituent i, s'ha adonat que encara no té prou elements per prendre la gran decisió. "Ens tracten com una força política, i nosaltres encara som un espai de confluència, a on tots venim a treballar plegats. No som un partit més", explica Carla Aguilar, una de les portaveus de Guanyem TGN.

Una imatge de l'assemblea constituent de Guanyem Tarragona. / guanyem TGN

Tot i que inicialment es van posar com a límit finals de novembre, els impulsors de Guanyem encara han de contactar amb els partits i altres moviments, com Podem, amb qui podrien concórrer plegats als comicis de 2015.

Les converses es faran amb ICV, EUiA, CUP i també amb Podem, que ja ha anunciat que no es presentarà a les municipals, però sí donarà suport a moviments que defensin idees similars a les de Guanyem. Procés Constituent, per exemple, ja ho ha fet. Pel que fa a la nou i emergent fenomen liderat per Pablo Iglesias, "ara estan en procés intern", insisteix la portaveu de Guanyem TGN, en al·lusió a que no tenen notícies noves de Podem.

La CUP també ha posat en marxa la Crida Popular Municipalista, un moviment que ben bé podria encaixar dins de l'ideari de Guanyem. El municipalisme els uneix. I després estan ICV i EUiA, amb qui hi ha forts vincles i lligams. Alguns militants ecosocialistes han estat també impulsors de la nova plataforma tarragonina.

Sols o amb les esquerres?

Un cop tingui converses amb tots els actors polítics, Guanyem Tarragona decidirà si es presenta. Dins de Guanyem cohabiten diferents opinions i per això, des del nou moviment d'esquerres i "rupturista" insisteixen també que encara els cal compartir idees amb més associacions, més entitats i més veïns per saber si presentaran candidat.

Des d'ara fins gener, Guanyem TGN farà dues assemblees més. La propera, abans de Nadal, i l'altra ja al gener de 2015, en la qual s'anunciarà si fa llista per a les municipals. A part de Carla Aguilar, Guanyem Tarragona té tres portaveus més: Jordi Navarro, Anna Guasch i Salva Balsells.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar