loader
menu

CIUTAT

La fira d'orientació universitària Unitour fa parada a Tarragona

El Circ Ciutat dilluns, 17 de novembre de 2014

Més de 15 universitats i centres assistiran el dimarts 18 de novembre a Unitour Tarragona, la fira itinerant que orienta els alumnes en la seva elecció d'universitat que se celebrarà al recinte firal del Palau de Congressos. Entre les universitats que acudeixen es troba la Universitat de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili.

Foto: teinteresa.es

L'edició d'enguany de la fira Unitour està recorrent 25 ciutats d'arreu de l'estat, set italianes, dues portugueses i Andorra. Unitour Tarragona es dirigeix a estudiants de batxillerat, així com a pares i educadors interessats a rebre una atenció personalitzada per resoldre de primera mà dubtes sobre i qüestions sobretot el que els interessa, i obtenir consells que els orientin d'una manera més precisa sobre la seva elecció de grau: titulacions i universitats a les quals poden accedir, graus que s'imparteixen a cada centre, plans d'estudis, tarifes i preus de matriculació, beques, allotjament en les residències universitàries dels propis centres, etc.

Unitoru Tarragona estarà oberta al públic de 10:30 a 14:00 h i de 15:30 a 17:00h. No obstant això, els alumnes de diversos col·legis ja tenen cita prèvia i acudiran sota la tutela dels seus professors en horari de matí, mentre que a la tarda la fira acollirà a tot el que acudeixi a la recerca d'informació.

El 25% d'estudiants de batxillerat Tarragona vol muntar el seu propi negoci

Un 25% dels estudiants de batxillerat tarragonins vol emprendre el seu propi negoci en acabar els seus estudis universitaris, segons una enquesta realitzada per Cercle Formació en l'anterior edició d'UNITOUR, celebrada d'octubre de 2013 a febrer de 2014.

Els joves són conscients del panorama econòmic social i dels canvis que s'estan produint, i potser per això hi ha un percentatge tan alt d'estudiants que optaran per l'autoocupació. Per contra, el 17% dels tarragonins consultats vol opositar per ser funcionari.

Pel que fa al lloc en el qual els agradaria treballar, es confirma la tendència iniciada durant els últims anys: els joves són conscients que les fronteres entre països han de diluir-se a l'hora de buscar un mercat laboral. Un elevat 38% dels enquestats a Tarragona afirma que li és indiferent on treballar i es traslladarà al lloc en el qual trobi ocupació (ja sigui fos o dins d'Espanya). Per la seva banda, un 34% buscarà directament fora de les nostres fronteres, i un 14% es quedarà a la seva pròpia província o comunitat.

Beques per a la matrícula universitària

En aquesta edició d'Unitour TGN se sortejaran entre els assistents que acudeixin a qualsevol de les seus d'UNITOUR 5 beques que permetran pagar íntegrament la matrícula a la universitat triada als afortunats.

El recorregut de la fira a Espanya abasta 25 ciutats: a més de Tarragona, comprèn Murcia, Alacant, Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Santander Bilbao, Sant Sebastià, León, Oviedo, Mallorca, Vigo, *Coruña, Vitòria, Logronyo, Zaragoza, Madrid, Sevilla, Cadis, València, Màlaga, Còrdova, Burgos, Valladolid i Salamanca.

Dins de la seva ruta internacional recorrerà Itàlia (Bozen, Milà, Torí, Gènova, Parma, Bari i Nàpols), Portugal (Lisboa i Porto) i Andorra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar