loader
menu

CIUTAT

Les dues persones de més confiança de l'ex gerent del pàrquing Jaume I eren un matrimoni

Sergi Casado Ciutat dimarts, 18 de novembre de 2014

La investigació que està duent el jutge que instrueix el cas del pàrquing Jaume I de Tarragona apunta ara cap a la segona mà dreta que tenia el gerent i responsable màxim, ja difunt, Jesús Trasobares, i principal cervell de tota l'operació financera del pàrquing.

Foto: circdetarragona.com

El que resulta curiós és que aquesta segona persona de màxima confiança de Trasobares, i amb nòmina a Aparcaments Municipals (AMT), era, i és la dona, casualment, de la "mà dreta" que tenia el gerent a l'empresa municipal de Transports (EMT), altra empresa municipal tarragonina que va col·laborar en la construcció del Jaume I, junt amb AMT i Sistemas Alem.

Durant la instrucció del cas que porta el Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona, el jutge ja va citar a declarar la persona més propera a Trasobares dins d'Aparcaments; un home ja jubilat, de nom Cipriano, qui, entre d'altres aspectes, va assegurar que ell només rebia instruccions del seu gerent, sobre qui cau gran part de la responsabilitat en la mala gestió en la construcció del Jaume I, segons un informe de l'Ajuntament de 2009. L'home, però, va morir el 2012.

Ara, tot apunta que en les properes setmanes el magistrat podria citar a declarar la mà dreta que l'ex gerent tenia a l'empresa de Transports. És a dir, la parella de la persona que ja va ser identificada i localitzada pel jutge com a persona de màxima confiança de Trasobares. De fet, en els darrers mesos ja ha cridat a diversos treballadors i ex treballadors, tant d'EMT com AMT, per mirar de seguir aprofundint en la seva investigació.

Un matrimoni de confiança

Ara resulta que l'ex gerent controlava el pàrquing amb l'ajut no només d'una persona de confiança, sinó d'un matrimoni de confiança. I per damunt de tots, l'ex alcalde Nadal. Al marge que la història pugui resultar curiosa i més o menys simpàtic, la realitat és que la investigació no avança tal com agradaria a la part demandant, la plataforma Veu Ciutadana. Van denunciar els fets per possible malversació de fons públics l'any 2008 i passats sis anys, fa la sensació que si progressa, ho fa amb el fre posat.

Veu Ciutadana ja ha demanat al Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) que hi estigui al damunt i que exigeixi celeritat al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona. Fa ja molts mesos que s'entreveia que el jutge podria començar a imputar persones i qui sap si algun politic tarragoní, tant en actiu com els que ja no exerceixen. De moment, continua focalitzant la seva atenció en la gent més pròxima a l'ex gerent i ànima del Jaume I.

Mentrestant, l'equipament, pel qual ja s'han llençat més de 30 milions d'euros, reposa en espera que el consistori decideixi tirar endavant el concurs d'idees que va anunciar. Abans, però, caldrà retirar totes les tones de ferralla que s'hi acumulen.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar