loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament reclama a la Ministra de Foment els 8ME pel Mercat Central a través de l'1% cultural

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 18 de novembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha traslladat a la Ministra de Foment, Ana Pastor, la voluntat d'obtenir els 8 milions d'euros pendents per a la reforma del Mercat Central. Els representants del govern municipal de Tarragona ho volen aconseguir mitjançant l'1% cultural de l'Estat. La ministra, però, ha esquivat la proposta: "És una infraestructura molt important, però és la comissió de valoració qui decidirà si s'inclou dins la convocatòria que hi ha en marxa", ha apuntat.

El fill de l'arquitecte De la Sota xerra amb la Ministra Ana Pastor, el Subdelegat Jordi Sierra i la Delegada del Govern Central a Catalunya, Llanos de Luna. / Subdelegació del Govern de TGN

Castillo, a l'esquerra, conversa amb la Ministra Pastor, juntament amb la portaveu municipal Begoña Floría. / Tere Ortega

La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, ha explicat que han traslladat a la ministra la voluntat de resoldre el conflicte sobre el pagament de les obres del Mercat Central per la via de l'1% cultural. "Volem que els ciutadans no hagin de pagar dels impostos de la ciutat un compromís que és de l'Estat i per això esperem que siguin ells els que posin els 8 MEUR. Esperem trobar la solució per la via de l'1% cultural, però sinó seguirem treballant per buscar altres fórmules", ha detallat Floria.

Castillo li trasllada les inquietuds pel 'tercer fil'

El tinent d'alcalde de Territori, Carles Castillo, ha aprofitat la visita de la representant del govern del PP per reclamar-li que atengui les demandes del consistori respecte a la implantació del 'tercer fil' ferroviari a la ciutat de Tarragona, per la qual exigeix diverses compensacions.

El regidor ha indicat que Pastor s'ha compromès a "donar instruccions" al secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, perquè es posi en contacte amb el consistori tarragoní. "La ministra creu que el conveni on demanem contrapartides al ministeri tirarà endavant", ha revelat Castillo.

El regidor també ha explicat que, en paral·lel, aquest mateix dimarts han convidat Manuel Niño a reunir-se amb els representants de l'Ajuntament de Tarragona. "Volem anar junts amb la Generalitat, l'AEQT i el Port perquè sàpiguen que estem defensant tots els mateix: tercer fil sí, però amb contrapartides i de manera provisional", ha afegit.

El responsable de l'àrea de Territori ha fet una crida a "normalitzar" les relacions a nivell institucional entre el ministeri i el consistori i ha assegurat que, davant els missatges "positius" de la ministra, aturen la intenció d'iniciar "mobilitzacions".

Finalment, Pastor ha atribuït el retard en la construcció del 'tercer fil' entre Tarragona i Castellbisbal a un tema "tècnic" i ha assegurat que les obres començaran al més aviat possible. Així mateix, la ministra ha insistit que l'obra "té diners al pressupost i seguirà endavant" perquè el tercer fil "és un dels compromisos" adquirits pel govern espanyol "en el qual es continua treballant".

Cinquantè aniversari de l'edifici de la Subdelegació

Pastor ha vingut a Tarragona per participar en l'inici dels actes que commemoren el cinquantè aniversari de l'edifici de la Subdelegació del Govern a Tarragona, dissenyat per l'arquitecte Alejandro de la Sota i construït l'any 1964.

Els actes, en què també hi col·labora la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, s’han iniciat el dimarts 18 de novembre amb la inauguració per part de la Ministra de Foment d’una exposició anomenada “100 años con Alejandro de la Sota” al vestíbul d’aquest edifici. Aquesta exposició està produïda per la Fundació ICO amb la col·laboració de la “Fundación Alejandro de la Sota.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar