loader
menu

El senador Sendra exigeix la dimissió del Ministre de l'Interior per la filtració a El Mundo dels fals compte de Trias

El Circ dimarts, 18 de novembre de 2014

El portaveu de CiU a la Comissió d'Interior del Senat, Jordi Sendra, defensarà en el proper Ple de la Cambra Alta, una moció conseqüència d’interpel·lació que insta el Govern espanyol a exigir la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, pel “nul control” sobre la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) i per la filtració a ‘El Mundo’ del fals compte suís de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias.

Jordi Sendra. / Tarragonaradio.cat

Sendra ha subratllat que des d’aquest grup policial, depenent del Ministeri de l’Interior, es van realitzar les filtracions als mitjans per publicar informació “falsa o no verificada” amb “evident ànim de difamar” i “tacar deliberadament la imatge de personalitats polítiques de Catalunya”, com recentment ha estat el cas de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i amb anterioritat el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

La moció també reclama la realització, en un termini de 30 dies, d’una investigació “exhaustiva” sobre l’origen d’aquesta “informació falsa” en què s’apuntava la presumpta tinença d’un compte bancari suís per part de l’alcalde de Barcelona amb 12,9 milions d’euros.

Alhora, s’insta el Govern espanyol a facilitar als grups parlamentaris de la Cambra Alta els protocols del Ministeri de l’Interior i dels cossos i forces de seguretat de l’Estat en matèria de comunicació quan hi hagi una investigació en curs.

La moció exposa textualment:

“El Ple del Senat insta el Govern a:

1. Facilitar als grups parlamentaris del Senat, els protocols del Ministeri de l'Interior i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en matèria de comunicació, davant investigacions en curs.

2. Realitzar una exhaustiva investigació sobre l'origen de la informació, falsa, filtrada al diari "El Mundo" i altres mitjans de comunicació, relativa a la presumpta tinença d'un compte bancari, per part de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, amb 12 , 9 milions d'euros en un compte suís, segons investigacions de les forces de seguretat de l'Estat i presentar, en el termini de trenta dies, les conclusions de la investigació.

3. Exigir la dimissió del ministre de l'Interior pel nul control que exerceix sobre la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, unitat dependent del Ministeri de l'Interior, d'on surt la filtració a la premsa d'informacions falses o no verificades, publicades amb evident ànim de difamar i tacar deliberadament la imatge de personalitats polítiques de Catalunya, com és el cas de les informacions publicades pel rotatiu "El Mundo", sobre la tinença d'un compte bancari a Suïssa, per part de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar