loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Estat dóna via lliure a l'Ajuntament de TGN perquè construeixi el nou local dels Xiquets del Serrallo

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 19 de novembre de 2014

Bones notícies des de Madrid per a Tarragona, i de retruc per als Xiquets del Serrallo. L'Estat, a través de la Direcció General del Patrimoni, per fi ha donat el seu vistiplau perquè es facin les obres previstes a l’antic edifici fitosanitari ubicat al port de Tarragona per tal d’adequar-lo com a seu de la colla marinera.

Foto: circdetarragona.com

Es tracta d'un espai de prop de 500 metres quadrats, per al qual s'ha dissenyat un projecte de reforma que està enllestit des de fa mesos, però que encara trigarà a ser una realitat.

Les obres, que ara hauran de sortir a concurs públic, s'han dividit en dues: d'una banda, el projecte d'adequació de l'interior de l'edifici, pressupostat en 266.369 euros (iva inclòs); i de l'altra, el projecte de remodelació de la façana i de la coberta. Aquests treballs estan pressupostats en 198.333 euros (iva inclòs), i segons ha explicat Sisco Subirats, membre de la colla marinera, "el Port de Tarragona també hi té competències i hi vol col·laborar".

Per a la colla, la notícia de l'autorització de les obres per part de l'Estat "només és un pas més" en la llarga travessa que venen fent des de fa anys. La mateixa colla marinera ha confirmat al Circ que la Generalitat també ja ha aprovat la cessió d'ús de l'altra part del Fitosanitari.

Aquesta operació, tal i com ha assegurat Subirats, resultava imprescindible perquè el consistori pugui licitar les obres. "Pels volts de Santa Tecla, l'Ajuntament ja ens va confirmar que la Generalitat ja els havia cedit la seva part de Fitosanitari", ha relatat Subirats. Això, sí, en principi, d'aquests més de 200 metres quadrats no en podran fer ús, ja que el projecte contempla els 340 metres quadrats que són propietat de l'Estat.

El calendari amb que es mouen els Xiquets del Serrallo per estrenar casa és que, "en el millor dels casos podríem tenir local a finals de 2015", pronostica Subirats. Ara és el torn de l'Ajuntament de Tarragona perquè obri el concurs públic; en aquest cas potser dos. Llavors, un període d'exposició pública, l'adjudicació i l'inici d'obres. Finals de 2015 i principis de 2016.

Ara fa un any

La cessió del local que acollirà els Xiquets del Serrallo es va anunciar ara fa un any, en un acte protocolari entre la Subdelegació, l'Ajuntament i la colla castellera. La cessió de l’edifici es convertia en una realitat després de perseverants gestions del Subdelegat del Govern que van fer possible, al setembre de 2013, la signatura del conveni de cessió amb l’Ajuntament, administració que s’ha encarregat de proposar al Ministeri les obres necessàries, així com de sufragar-les.

El Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha recordat que "el nostre compromís, i el del Govern de l'Estat, és ferm i continuarem treballant, ara en un altre nivell, per tal de que les promeses llargament fetes als Xiquets acabin sent una realitat. Desitgem que al 2015 la colla del Serrallo tingui el millor local possible".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar