loader
menu

CIUTAT

La desinversió de l'estat a la demarcació de TGN preocupa la Cambra de Comerç

El Circ Ciutat dimecres, 19 de novembre de 2014

La Cambra de Comerç de Tarragona ha presentat el balanç de conjuntura del tercer trimestre de 2014. En matèria d'infraestructures, la Cambra s'ha mostrat especialment preocupada per la desinversió de l'Estat. Això frena l'execució de les obres del tercer fil durant el 2014 que són, segons el seu parer, fonamentals per al desenvolupament industrial i logístic de Tarragona.

Foto: Cambra de Comerç de TGN

L'ens cameral ha mostrat el seu neguit de cara a l'any que ve. "Aquesta preocupació és més gran pel 2015, ja que l'Estat invertirà 1.001 milions al Corredor del Mediterrani (25%), enfront dels 1.353 milions que destinarà al corredor Atlàntic (34%) i els 1.668 milions fora dels corredors prioritaris (41%)".

Segons l'informe de la Cambra, "aquesta distribució demostra com l'Estat prioritza inversions fora dels dos grans corredors designats per la Comissió Europea. I menysté els paràmetres de rendabilitat, que hauria de regir la inversió d'infraestructures en temps de crisi".

La Cambra ha lamentat que la Ministra de Foment, Ana Pastor, qui va estar de visita a Tarragona el passar dimarts 18, no es comprometés a res quan se li va preguntar per les obres del Tercer Fil. Tampoc “no sabe no contesta” sobre la finalització de l’A-27, critica la Cambra.

A més, el pessimisme de la Cambra respecte la desinversió a les comarques de Tarragona es fonamenta en què "els Pressupostos generals del 2014 preveien una inversió en infraestructures de transport de 343 MEUR. Les estimacions que tenim és que l'execució d'obra prevista no supera el 50%.

Pel que fa a l'ocupació, l'estudi revela que l'atur a baixat a la demarcació de TGN, ja que actualment és del 19 per cent. Per a la Cambra, però, la gran preocupació "són les persones que busquen la primera ocupació i els aturats amb més d’un any sense feina, que són el 63,4% del total de persones aturades", segons l'estudi de conjuntura econòmic.

L'informe de la Cambra, que podeu consultar clicant AQUÍ, també apunta que "el sector turístic ha vist més viatgers que durant el 2013 (4,4%), però el nombre de pernoctacions ha augmentat menys (tan sols un 2%)." També inclou que "el dinamisme a l'exterior es veu alentit", ja que "els mercats alemany, francès o italià, que són els nostres principals socis europeus, s'han vist ralentitzats, cosa que demostra que les empreses han trobat dificultats en diversificar-se cap a altres mercats."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar