loader
menu

El festival Eclèctic de TGN tindrà enguany sis escenaris repartits per la ciutat

El Circ Cultura dijous, 20 de novembre de 2014

El Festival Eclèctic de Tarragona arriba enguany a la seva quarta edició. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat el proper 3 de desembre, la ciutat acollirà del 27 de novembre al 5 de desembre una programació cultural protagonitzada per 21 grups escènics i artistes vinculats a l’àmbit de la discapacitat.

Foto: tarragona.cat

El festival fou impulsat el 2010 des de quatre formacions escèniques de la ciutat i el departament de Polítiques d’Igualtat amb la intenció d’esdevenir un petit moviment sociocultural a la ciutat i en aquests quatre anys s’ha consolidat com a referent en d’art inclusiu a Catalunya. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha destacat el paper dels patrocinadors Dow Chemical, Port de Tarragona i Obra Social La Caixa i ha agraït la seva aposta ferma per un festival que afavoreix la descoberta mútua entre artistes i espectadors. I ha afegit “la programació d’aquest any també busca arribar a un públic jove, obrint els espectacles als estudiants de secundària i a la comunitat universitària”.

Com a novetat d’enguany, destaca la participació de la Universitat Rovira i Virgili. El divendres 28 el Pati del Campus Catalunya es convertirà en escenari d’una intervenció coreogràfica i acollirà el mateix dia una taula rodona sobre dansa inclusiva “De les arts escèniques a la discapacitat i viceversa”. En un altre acte paral·lel, el proper dimarts dia 2 es presentarà la xerrada “Cultura sorda i mitjans de comunicació” a càrrec de l’investigador en cinema sord, Pablo Navarro. En la programació d’aquest any, es consoliden també les matinals educatives al Metropol i el Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau obertes als estudiants de secundària.

La Sala Zero també s’estrena en el Festival, el dijous 27 a les 22:30 oferirà dues sessions de música a càrrec de Dj Pascal Kleiman de França i Dj Abadia de Reus. La música també és la protagonista de concerts com el del grup “Kandi i els que són”, dissabte 29 al Cafè Metropol, o el cantador Juanito Aragonés, diumenge 30 a la sala d’actes de l’ONCE, que ens aproparà la música d’arrel de les Terres de l’Ebre, tota una aposta eminentment cultural.

El dia 3 de desembre, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el matí començarà amb un concert coral a la Plaça de la Font i a la tarda la presentació al centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau del “Don Juan de Molière” a càrrec del grup Amanida Teatre de la ONCE. Ja en el post-eclèctic, un concert solidari el cor “Malagasy Gospel” de Madagascar, organitzat per la Fundació Agua de Coco, al Centre Cívic de Bonavista el diumenge 14 de desembre.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar