loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

"Amics de pedra" apropa el patrimoni romà de TGN als infants

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 20 de novembre de 2014

Prop de 400 nens i nenes de les escoles que han participat en la cantata “Amics de pedra”, que s’estrenarà aquest cap de setmana al Teatre Tarragona, com a prèvia del II Congrés Internacional d’Arqueologia, han realitzat un conjunt d’activitats educatives al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, per tal de posar-se en contacte directe amb el patrimoni de Tàrraco, que inspira el relat recollit a la cantata.

“Amics de pedra” és una proposta de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona, que ha comptat amb el patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, que narra la visita d’una escola al Museu Arqueològic, en la qual es succeiran una sèrie d’aconteixements, que serviran per anar introduint alguns dels protagonistes més importants del patrimoni de Tàrraco, així com fets i històries relacionades amb aquesta ciutat romana i amb la cultura clàssica en general.

Foto: MNAT

El text de la cantata ha estat obra de l’escriptor tarragoní Adrià Targa i la música és del compositor Joan Vives.

La proposta de realitzar activitats educatives a partir del patrimoni conservat al MNAT ha estat fruit de la col·laboració entre el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, l’Associació Cor Ciutat de Tarragona i l’ICE de l’URV i ha comptat amb el patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana.

A l’entorn de les activitats del projecte educatiu del Museu “Viatja a Tàrraco!”, “Perseu, el Sant Jordi grec” i “Vine al museu i... queda’t de pedra!”, els nens i nenes participants han pogut posar-se en contacte directe amb elements del patrimoni de Tàrraco tant coneguts com l’estàtua de l’emperador August, el mosaic de la Medusa, la nina articulada d’ivori o el Mosaic dels Peixos, procedent de la Vil·la romana de Cal·lípolis, –elements tots ells protagonistes de la història narrada a la cantata–. amb l’objectiu de proporcionar una activitat significativa i profitosa per al coneixement i valoració del nostre patrimoni.

Aquests dies, amb motiu de la celebració del Dia internacionalment del nen, el 3 de desembre, entre d’altres objectius a la promoció dels drets dels nens i les nenes del món, aprovats en la declaració de l’ONU el 20 de novembre de 1959, entre ells el de l’educació– el MNAT vol afegir-se a aquest compromís amb la voluntat de fer arribar el coneixement, la formació i el gaudi del patrimoni de la gestió del qual n’és responsable, a través de les activitats i propostes del seu projecte educatiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar