loader
menu

CIUTAT

L'obra del Mercat Central de TGN, a un pas de desencallar-se

Sergi Casado Ciutat dijous, 20 de novembre de 2014

L'obra de reforma del Mercat Central podria reemprendre's de manera immediata. Això, sí, els treballs deixarien d'anar a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses formada entre Corsan-Corviam i Vicsan, que es dissoldria, i se les quedaria únicament Corsan-Corviam. La presència de Vicsan era testimonial (1%) i a més, actualment es troba en concurs de creditors, però oficiament era soci de la UTE del Mercat.

Foto: circdetarragona.com

L'Ajuntament de Tarragona ha estat negociant amb la constructora des de fa temps per mirar de desencallar les obres, però els més de 4 milions d'euros que sembla que se li deuen a Corsan-Corviam sempre han actuat com a fre. Si no cobrava, no podia pagar els seus proveïdors i, en conseqüència, no volia tornar a la feina sense cap garantia de cobrament.

Ara, però, segons fonts municipals, la proposta de la constructora és dissoldre la unió d'empreses i que Corsan-Corviam, que és qui ha portat tot el pes de l'obra arran de la fallida de Vicsan, l'assumeixi sola i pugui obtenir tots els beneficis que abans hauria hagut de compartir amb un soci, tot i que es tracti de quantitats petites. A més, l'explotació de les dues plantes d'aparcament també seran per a Corsan-Corviam.

D'aquesta manera, tot apunta que, ara ja en solitari, Corsan-Corviam reemprendria els treballs en breu. Sobretot els d'urbanització de l'entorn, que haurien d'estar enllestits el proper 15 de desembre, que és la data que el consistori continua donant com a bona als comerciants. L'obra a l'interior de l'edifici està a més del 90 per cent, segons va explicar el consistori just abans de la darrera aturada, a finals d'estiu.

La proposta perquè l'obra del Mercat es desencalli passarà pel plenari de l'Ajuntament. El divendres 21 de novembre, abans de la sessió ordinària, l'empresa municipal de Mercats, Espimsa, celebrarà junta general extraordinària amb un únic punt en l'ordre del dia: la cessió del contracte d'obres a una única empresa.

L'equip de govern ha convocat una junta de portaveus d'urgència per debatre i mirar de consensuar la votació de cara al plenari. CiU i el PP junts ja van tombar, al juliol, el reglament proposat per l'equip de Ballesteros per poder treure a concurs la mitjana superfície.

Ara, però, tot apunta que els dos grans grups de l'oposició almenys s'abstindran, permetent que l'obra es reactivi.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar