loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN s'enorgulleix de l'Smart Parc i assegura que fa un estalvi de 10.000 euros anuals

Sergi Casado Ciutat divendres, 21 de novembre de 2014

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verd al matí a una actuació d'urgència al Jardí Vertical per fer un pagament de 4.721 euros per reparar una canonada. Al torn de preguntes, tant CiU com el PP han interpel·lat l'alcalde Ballesteros i li han demanat el cost de manteniment del Jardí Vertical.

Foto: circdetarragona.com

La regidora Ivana Martínez i l'arquitecte de l'Oficina de Projectes Albert Melendo. / circdetarragona.com

Un tècnic d'Urbaser explica el sistema smart. /circdetarragona.com

L'alcalde ha tret múscul i ha defensat la rendibilitat de l'Smart Parc Tabacalera. Al cap d'unes hores, l'Ajuntament ha convocat una roda de premsa gairebé exprés al mateix Jardí Vertical. En nom del consistori, la regidora d'Espais Públics, Ivana Martínez, ha assegurat que el manteniment del Jardí Vertical té un cost anual de 24.200 euros, i que "l'import està dins dels paràmetres del cost econòmic d'altres parcs".

Com a exemple, ha posat els jardins del Camp de Mart; el manteniment dels quals, segons la regidora és de 103.000 euros anuals. Val a dir que el sistema del Camp de Mart no és intel·ligent. També ha explicat que "amb aquest sistema de recuperar les aigües residuals per al reg, l'Ajuntament s'estalvia 10.000 euros a l'any", en referència al Jardí Vertical.

A part de la regidora d'Espais Públics, el consistori també hi ha enviat dos representants de l'oficina de projectes i dos representants de l'empresa Urbaser, la que ha estat portant el manteniment dels més d'11.000 metres quadrats de mur verd. Casualment, l'Ajuntament ha aprofitat per anunciar que aquesta empresa, que ja gestiona totes les zones verdes de Tarragona, incorporarà el manteniment de l'Smart Parc Tabacalera al nou contracte de les zones verdes, i que el plenari tarragoní també ha aprovat.

L'Ajuntament ha fet l'anunci de que la factura del jardí intel·ligent "no costa més que un altre jardí similar" i que "tenim informes que diuen que el Jardí Vertical no corre cap risc" just una setmana després que el Circ va publicar les conclusions d'un informe sobre l'Smart Parc encarregat per Ciutadans que assegurava que era una sagnia econòmica, ja que indicava que el cost anual superava els 70.000 euros i fins i tot recomanava desmuntar-lo.

Des de l'Oficina de Projectes han evitat referir-se a l'informe perquè no l'han pogut veure i han defensat que l'Smart Parc és un equipament "pioner", però sobretot "un gran desconegut". En la trobada, els representants d'Urbaser han mostrat el sistema de funcionament del jardí, que recull l'aigua del clavegueram i l'eleva cap al jardí, ja reciclada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar