loader
menu

CIUTAT

TGN dóna un cop de mà al sector del taxi

Sergi Casado Ciutat divendres, 21 de novembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha mostrat el seu màxim suport al sector del taxi de la ciutat en aprovar una moció en què es demana la creació d'una àrea de prestació conjunta. La proposta, defensada conjuntament pel PSC i CiU, ha rebut el suport de la resta forces polítiques (PP i ICV-EUiA).

Foto: circdetarragona.com

Tant la portaveu municipal, Begoña Floría, com la seva homòloga a la bancada convergent, Victòria Forns, han insistit en que cal ser més competitius en preus i que el servei de taxi de TGN, cobert per l'Agrupació de Taxis i per Ràdio Taxi Tarragona, es deixi de veure com un luxe.

Per això, caldria que els taxistes que fan la carrera fins a l'estació del Tren d'Alta Velocitat també puguin recollir clients per portar-los fins a Tarragona, cosa que, de moment, no poden fer, ja que només poden operar els que tinguin llicència o bé a Perafort o bé a la Secuita. Això fa que la ruta des de la ciutat de Tarragona s'hagi disparat i sigui de les més elevades de l'estat espanyol, com assenyalen bastants informes, però amb una explicació de fons.

També s'ha denunciat que l'estació del Camp de Tarragona no disposa de taxis de 9 places.

El plenari s'ha referit a l'aplicació de la tecnologia al món del taxi i s'hi ha mostrat partidari, "però sense perjudicar ningú", ha defensat Forns. En tot cas, la decisió és "política", però amb l'objectiu de millorar el servei als ciutadans". Floría ha recordat que el reglament actual és de l'any 84, durant el govern Recasens, i que és necessari actualitzar-lo "malgrat que és molt complex i que es mobilitza molt".

En nom del PP, Jordi Roca ha assegurat que "els taxis ja compleixen perquè paguen tots els seus impostos i les administracion sovint no s'hi porten bé. Si aquesta àrea no es fa, és perquè la Generalitat no vol". Durant el ple, la portaveu municipal ha anunciat que s'instal·larà una parada amb taxis a l'avinguda Roma.

L'Ajuntament és conscient que la Secuita i Perafort "no en volen sentir a parlar", segons ha explicat Floría, sobre la possibilitat que l'àrea de prestació conjunta sigui una realitat. Objectius oposats, dit d'una altra manera. De moment, el consistori tarragoní compta amb una carta del departament de Territori i Sostenibilitat en què li asseguren que ja han donat trasllat a la proposta que el ple ha aprovat. (consultar document adjunt)


Documents

document taxi


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar