loader
menu

CIUTAT

És necessari un parc d'un milió d'euros a la Vall de l'Arrabassada?

Sergi Casado Ciutat dimecres, 06 de febrer de 2013

La creació d'una zona verda hauria de ser sempre motiu de satisfacció. A Tarragona, però, no del tot. Aquesta setmana, a la Vall de l'Arrabassada, han començat les obres del Parc de les Lletres Catalanes, un projecte que permetrà relligar tres zones verdes que estaven disperses i que, entre d'altres actuacions, també preveu la instal·lació de noves zones de jocs infantils i d'esports, així com la pacificació del trànsit rodat.

Una imatge virtual del futur Parc de les Lletres Catalanes, situat a la Vall de l'Arrabassada. / Ajuntament de Tarragona

L'obra està quasi pressupostada en un milió d'euros; en concret 946.000, la meitat dels quals procedeixen de la subvenció de la Diputació de Tarragona, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). L'altra meitat, és a dir, 473.000 euros, van a càrrec del pressupost municipal.

De fet, el mateix Ajuntament, ja ha admès que, malgrat que la majoria dels veïns asseguren que el futur parc "és una demanda", també assenyala que "una part en discrepa", encara que no n'explica les raons. Les dues grans federacions veïnals de la ciutat, la Federació d'Associació de Veïns (FAVT) i la Federació Segle XXI qüestionen que, tenint en compte la conjuntura econòmica i social actual, una zona verda que costarà quasi un milió d'euros sigui una necessitat per a la ciutat. "Encara que la meitat del pressupost vingui d'una subvenció, no és una prioritat. Gastar-se quasi mig milió d'euros quan cada dia es deriven més famílies a Càritas no té cap sentit", argumenta el responsable de la FAVT, Antoni Peco. Ell mateix denuncia que fa dos anys que l'Ajuntament no consulta amb les representants veïnals les inversions que calen a la ciutat. En el mateix sentit, Pedro Sánchez, de Segle XXI, també es pregunta si invertir mig milió d'euros de les maltretes arques municipals és la solució: "Tarragona necessita altres equipaments que són molt més necessaris".

Des de l'Ajuntament, el regidor de Relacions Institucionals, Paco Zapater, recorda que si no s'utilitzava la subvenció de la Diputació, l'Ajuntament la perdria. Respecte a la idoneïtat d'invertir mig milió d'euros del pressupost municipal en el parc, Zapater matisa que "hem fet una avaluació i hem fet una diagnosi de la ciutat de forma global. Considerem que aquesta obra és necessària pels interessos de Tarragona perquè es dignificarà una de les entrades a la ciutat".

El projecte

La remodelació solucionarà l’actual dispersió de les tres zones verdes de la Vall, unificant-les en un únic espai que millorarà en gran mesura les seves actuals prestacions. En aquest nou parc s’han habilitat zones de jocs infantils, zones de pràctica d’esports, amb una pista multi esport, zones de passeig, etc. Pel que fa a la vegetació es mantenen la pràctica totalitat del elements vegetals i arbrat existent i s’incorporen noves zones enjardinades, aplicant criteris de sostenibilitat que milloraran la seva gestió i manteniment.

Es pretén calmar el brogit del transit rodat. Els carrers que envolten les tres zones verdes, es convertiran en una plataforma única i elevada, on els vehicles circularan amb més lentitud, ja que es pretén prioritzar la circulació segura del vianant, aplicant els nous conceptes de mobilitat a les ciutats. Les zones verdes estan situades entre els carrers Josep Carner, Carles Riba, Salvador Espriu, Llorenç de Vilallonga i Josep Vicenç Estelles, de la Vall de l’Arrabassada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar