loader
menu

CIUTAT

L'equip de la URV guanya el torneig interuniversitari "Research your mind"

El Circ Ciutat dissabte, 22 de novembre de 2014

Els estudiants de la URV Eudald Llauradó, de Biotecnologia, i Miguel Ángel Pollino, de Bioquímica i biologia molecular, van guanyar ahir dimarts 18 de novembre la final del III Torneig interuniversitari Research your mind (RYM), en què participen les universitats catalanes.

Foto: urv.cat

Els tarragonins es van imposar a sis equips més d’universitats de Barcelona i de Lleida. L’activitat, que s’emmarca a la Setmana de la Ciència, es va celebrar al Mobile World Centre a Barcelona. Com a premi, els guanyadors es van endú dues tauletes Samsung i dos altaveus portàtils Sony.

Research your mind (RYM) és un joc sobre ciència, de preguntes i respostes, que pretén promoure aquesta disciplina entre els joves de forma educativa i lúdica. A la competició, impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), cada universitat pot presentar un equip format per dos estudiants de primer curs de grau. Enguany és la primera vegada que un equip de la URV participa en aquest certamen. També hi van prendre part les universitats de Lleida, de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Autònoma de Barcelona, Ramon Llull i Abat Oliba.

El joc científic RYM està integrat per unes 400 preguntes sobre diferents àmbits de la ciència (salut; alimentació, agricultura i biotecnologia; nanociències, nanotecnologies i tecnologies de la informació i comunicació; energia i medi ambient; transports, seguretat i espai; i ciències humanes i socials). En aquesta edició, de fet, es van estrenar 100 noves preguntes relacionades amb el Tricentenari i la commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. L’equip de divulgadors del programa radiofònic Pa ciència la nostra (Ràdio Sants) va conduir l’acte.

Coincidint amb aquest torneig interuniversitari, la FCRi va posar en marxa un concurs en línia també al voltant del joc de ciència RYM. Fins al 4 de desembre, els estudiants poden jugar a través del web www.rym.cat i aspirar a guanyar diversos premis. Enguany és la 19a edició de la Setmana de la Ciència, que s’allargarà fins aquest diumenge.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar