loader
menu

CIUTAT

Els parcs químics de seguretat de la Química de TGN incorporen un vehicle flotant d'última generació

El Circ Ciutat dilluns, 24 de novembre de 2014

Els Parcs Químics de Seguretat de l’empresa química de TGN, l'AEQT, han ampliat el servei de resposta en emergències amb l’adquisició d’un nou vehicle de sistema d’aigua mòbil a gran escala, l’HYTRANS. Aquest és un vehicle i bomba flotant d’11.000 litres/minut, a una pressió de 3,9 bars.

Foto: AEQT

L’adquisició d’aquest vehicle és un acord entre Bombers de la Generalitat, Port de Tarragona i els Parcs Químics de Seguretat per donar resposta a grans emergències i grans incendis.

A conseqüència d’aquesta nova adquisició, i amb l’objectiu de millorar la resposta i la coordinació dels respectius equips d’emergència, s’han realitzat una sèrie de jornades de formació i pràctiques al Port de Tarragona. Aquestes jornades s’han realitzat conjuntament amb Bombers de la Generalitat durant unes jornades que simultaniejaven la formació teòrica i la pràctica. La pràctica es va realitzar al dic de Llevant del Port de Tarragona i, a banda de diversos camions tant dels Parcs Químics com dels Bombers de la Generalitat; hi han intervingut tres remolcadors del Port (Sasemar, Repasa i Renave) per a practicar la recollida d’aigua directament dels remolcadors.

En aquestes jornades de formació hi ha estat present, per torns, tots els bombers dels Parcs Químics i també el personal propi de les empreses associades.

La integració del vehicle a la flota dels Parcs Químics de Seguretat és una mostra del desenvolupament constant dels Parcs Químics, que treballen permanentment per mantenir actualitzats i suposar una eina de suport als sistemes de seguretat propis de les empreses associades, al Port de Tarragona i als cos dels Bombers de la Generalitat.

La finalitat de l’Hytrans és transportar aigua per a la lluita contra incendis a grans distàncies. Per això es pot alimentar d’aigua d’altres camions, agafar aigua directament de monitors, rius o mar. L’Hytrans també serveix per bombejar aigua de zones inundades gràcies a la seva bomba d’aigua submergible.

Aquest nou camió té accés a l’aigua en gairebé totes les actuacions possibles, pot transportar grans volums d’aigua a grans distàncies i té poques pèrdues de càrrega degut a les mànegues de gran diàmetre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar