loader
menu

CIUTAT

Més de cent treballadors de la Xarxa Santa Tecla protesten per les noves retallades anunciades per l'empresa

Sergi Casado Ciutat dilluns, 24 de novembre de 2014

Els treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han esclatat després de conèixer les intencions de l'empresa: eliminació del 50 per cent de les pagues d'estiu i de Nadal i supressió del mes de vacances en arribar als 25 anys d'antiguitat. Els prop de 500 treballadors sanitaris dels tres centres de la Tecla (hospital Santa Tecla, Santa Tecla-Llevant i hospital del Vendrell es van assabentar el passat dijous 20-N de les noves retallades que volia aplicar l'empresa a partir de l'1 de gener de 2015.

Una imatge dels treballadors concentrats als passadissos de l'hospital de Santa Tecla. / cedida

La nova tisorada s'afegiria a la que ja ve patint tot el personal sanitari des del gener d'enguany, com la reducció d'un 5 per cent del salari, l'eliminació de la paga per incentius, l'antiguitat i un augment de prop de 40 hores de jornada laboral al llarg de l'any.

La concentració convocada pels sindicats del comitè d'empresa ara sí ha donat els resultats esperats i segons han explicat fonts de la CGT de Santa Tecla, més d'un centenar de sanitaris s'han concentrat davant del despatx on era previst que es reunissin els representants de la Xarxa Santa Tecla i els dels cinc sindicats amb representació a la Xarxa: CGT, la majoritària; i també UGT, CCOO, Satse i Metges de Catalunya. També hi ha estat present el comitè d'empresa de l'hospital del Vendrell.

Els treballaros han rebut als representants de la Xarxa a crits de "Manos arriba, esto es un atraco"; un càntic que han hagut de sentir els directius de la Tecla fins que no han entrat a la sala amb els membres del comitè.

Fins i tot els accessos a la planta subterrània han quedat col·lapsats per la concentració i protesta organitzada a corre cuita, i que ha aplegat més d'un centenar de treballadors. "Per primer cop, hem anat tots a una", han celebrat fonts de la CGT.

La CGT ho té clar, els treballadors comencen a estar més que empipats amb els plans de l'empresa. Fonts d'aquest sinicat han indicat que en la primera trobada amb l'empresa han aconseguit que aquestes noves retallades no s'apliquin, com a mínim fins a l'abril. En paral·lel, a Barcelona s'està negociant el nou conveni col·lectiu dels centres hospitalaris concertats. I si s'aprova aquest nou conveni, llavors els treballadors de la Tecla també s'hi adheririen. De moment, però, no se'ls aplicaran les noves retallades fins a l'abril, segons la CGT.

Els sindicats també lluiten perquè les retallades aplicades al gener d'enguany deixin de tenir efecte quan s'acabi el 2014; cosa que, de moment, tampoc tenen assegurat. El comitè d'empresa va portar la Xarxa als jutjats denunciant la primera tongada de retallades, però el jutge va donar la raó a l'empresa. Ara, però, han recorregut la sentència.

Un altre repte, per descomptat, és que la nova escapçada també es quedi al calaix.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar