loader
menu

CIUTAT

Els advocats de TGN i BCN comparteixen experiències, estratègies i nous reptes

El Circ Ciutat dimarts, 25 de novembre de 2014

Les Juntes de Govern dels Col·legis d'Advocats de Tarragona i de Barcelona s'han reunit avui dimarts 25 per a debatre i abordar qüestions que preocupen i afecten a l'activitat professional de l'advocacia. En aquesta primera trobada que han mantingut prop d'una trentena de professionals de les dues juntes han coincidit en la necessitat de seguir impulsant i liderant projectes propis al marge d'estar coordinats sota el paraigües del Consell de l'Advocacia Catalana.

Foto: Col·legi d'Advocats de Tarragona

La trobada també ha servit per a tractar, entre altres matèries, les darreres reformes legislatives en les que està treballant el Ministeri de Justícia i molt especialment sobre el Projecte de Llei de Justícia Gratuïta, així com sobre les conseqüències i greuges que està comportant per a la ciutadania la Llei de Taxes Judicials, que ja fa dos anys que està en vigència.

Un altre dels afers analitzats per les dues Juntes de Govern ha estat l'avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals i la seva incidència en el funcionament operatiu de la vida col·legial donat el seu caràcter intervencionista. Els esborranys als que s’ha tingut accés mostren que no es té en compte el valor de la col·legiació com garantia d'independència i de qualitat dels serveis professionals en benefici dels drets dels ciutadans.

Finalment també s'ha tractat sobre aplicacions telemàtiques que utilitzen a diari els advocats, com l'expedient electrònic en l'àmbit de la Justícia Gratuïta, que és de recent incorporació i el sistema Lexnet, una plataforma d'intercanvi segur d'informació (notificacions, escrits i demandes) entre els òrgans judicials i una gran diversitat d'operadors jurídics que entrarà en funcionament a Catalunya, previsiblement, en el Segon trimestre de 2015.

El Col·legi d'Advocats de Barcelona i el de Tarragona col·laboraran en temes de funcions públiques com dictàmens d'honoraris, funcions d'empara i defensa, relacions amb l'administració de justícia. També en serveis privats com els serveis de formació, biblioteca i emprenedoria.

Aquesta reunió neix amb una vocació de continuïtat per a seguir avançant en l'interès comú i buscar propostes que millorin la gestió i l'activitat professional dels col·legiats i el servei que presten un dels ciutadans.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar