loader
menu

CIUTAT

La Fundació Mediterrània porta a la Fiscalia de TGN la venda de la incineradora de Constantí

El Circ Ciutat dimecres, 26 de novembre de 2014

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, s’ha reunit aquest migdia amb el fiscal de Medi Ambient de Tarragona, Ignacio Monreal. Durant aquesta trobada, Juárez ha entregat al fiscal un informe elaborat pel departament jurídic de l’entitat mediambiental que recull una sèrie d’incògnites al voltant del procés de venda de la planta de residus industrials de Constantí endegat per la Generalitat.

Foto: Mediterrània

La reunió ha estat molt positiva, de manera que Mare Terra Fundació Mediterrània presentarà aquesta mateixa setmana una denúncia oficial davant la Fiscalia, per tal que aquesta investigui si hi ha alguna mena d’irregularitat en tot aquest procés. Un cop la Fiscalia investigui el cas, i depenent de les seves conclusions, la fundació decidirà si es continua amb el procés judicial i s’interposa una querella criminal.

Mediterrània entén que el procés de venda planteja tres grans interrogants. En primer lloc, l’econòmic, tenint en compte que construir la planta va costar uns 100 milions d’euros i ara el seu valor d’activitat de negoci s’ha estimat en 7,37 milions. Un segon punt que preocupa a l’entitat és saber de quina manera es farà el control ambiental dels residus que entrin a la incineradora si s’acaba confirmant el seu traspàs. El tercer dubte exposat al fiscal per part de Mediterrània és l’opacitat i la falta de transparència que ha existit des que es va endegar l’operació comercial.

En declaracions als mitjans de comunicació, Ángel Juárez s’ha mostrat “molt satisfet” per la trobada amb el fiscal ja que “això demostra que les incògnites de Mediterrània sobre la venda de la incineradora són compartides per altres persones i tenen fonament suficient com per a ser investigades”.

Juárez s’ha mostrat especialment dur pel que fa al control ambiental: “Si finalment la incineradora passa a mans privades, qui exercirà el control de la gestió ambiental? No podem oblidar que són residus tòxics i perillosos, i tot i això no tenim accés als estudis d’impacte ambiental que es fan. Si acaba sent privat, qui exercirà les inspeccions? I com ho faran? Realment podem estar tranquils? Tant de bo la venda no s’acabi concretant, però si es fa, com a mínim que ens expliquin com es controlarà, doncs estem parlant d’uns materials que poden afectar molt la salut pública i el medi ambient”.

Finalment, el president de Mare Terra ha recordat que “l’article 2.3 de la Llei 27/2006 defineix que el públic ha de tenir accés a l’anàlisi de la relació cost-benefici així com a altres supòsits de caràcter econòmic utilitzats en la presa de decisions. La llei marca que legalment tenim dret a la informació, així que esperem que les coses canviïn i s’acabi amb el secretisme amb què s’ha portat tot aquest procés”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar