loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Experts d'arreu del món debaten a TGN sobre la figura de l'emperador August

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 27 de novembre de 2014

La Tarraco Biennal ja ha inaugurat el 2on Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, dedicat a la recerca científica de la figura i el llegat de l’emperador romà August, coincidint amb la celebració enguany del segon mil·lenari de la seva mort.

Foto: Fundació Privada Mútua Catalana

Fins dissabte, al Palau de Congressos, 150 estudiosos i investigadors d’arreu del món debatran en 59 ponències (el doble que a la primera edició) sobre el creador de l’Imperi romà, vinculat també a la història de la ciutat com a impulsor de la capitalitat de Tàrraco.

L’acte d’inauguració el va obrir Joan Josep Marca, president de la Fundació Privada Mútua Catalana, entitat organitzadora del Congrés, que va destacar la voluntat de convertir-lo en un “referent internacional” de la investigació arqueològica. “Volem difondre i posar en valor el riquíssim patrimoni tarragoní fent un homenatge al llegat d’August, que ha marcat la nostra història i encara és vigent”, va dir Marca.

El vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Manel Ricart, va parlar del “model innovador” de la Tarraco Biennal, amb un congrés cada dos anys i, entre mig, activitats paral·leles. També va valorar “l’esperit divulgatiu” de la iniciativa que, en el Congrés d’enguany, ofereix tres conferèrencies obertes al públic per popularitzar l’arqueologia i el patrimoni entre els ciutadans.

Joaquim Nin, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, va dir que en aquesta ciutat i el seu entorn es fa “recerca de la bona en el camp arqueològic”. “Congresos com aquest demostren que l’estudi de la història és una oportunitat de progrés i que a Tarragona hem aprés a conviure amb les pedres i a estimar-les”, va afirmar.

L’acte el va tancar alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que va indicar que al Camp de Tarragona es viu “un moment força dolç pel que fa a la recerca en el món antic i clàssic”. Segons Ballesteros, “s’ha produït en els darrers anys un canvi de mentalitat que fa que hores d’ara vivim l’arqueologia com un gran actiu. Ens hem convençut que estudiar i posar en valor el nostre passat comporta una inversió i projecció de futur a nivell cultural, econòmic i social”, va explicar.

Durant la inauguració també es va tenir un record emotiu a l’historiador i arqueòleg local, Jordi Rovira Soriano, un dels impulsors del Congrès i de la Tarraco Biennal, que va morir de forma sobtada el passat 6 d’octubre, als 48 anys d’edat.

Consulta tot el programa del II Congrès d'Arqueologia i Món Antic a www.circdelacultura.com o descarregant-te l'app gratuïta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar