loader
menu

CIUTAT

Protecció Civil activa l'alerta del Pla Inuncat davant la previsió de fortes pluges

El Circ Ciutat dijous, 27 de novembre de 2014

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’aquesta tarda-vespre i per acumulació d’aigua sobretot demà. L’avís afecta especialment les comarques del litoral i pre-litoral, tot i que les precipitacions es podrien estendre arreu.

L’SMC ha emès un avís de superació del llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts per avui a les comarques del litoral i prelitoral català. Aquest matí i migdia la probabilitat es manté baixa, però de cara a la matinada d’avui es preveu que augmenti la inestabilitat sobretot als dos extrems de Catalunya.

A partir de la matinada les precipitacions s’estendran a tot el territori i al llarg de divendres disminuirà la intensitat de pluges quedant reduïda a les comarques del litoral i prelitoral. Les precipitacions localment aniran acompanyades de tempesta.

En quant a l’acumulació de pluja, es preveu un llindar a superar de 100 litres en 24 hores per demà divendres a les comarques dels dos extrems del territori català. De cara a dissabte l’acumulació és probable que tingui lloc a les comarques del litoral i prelitoral català així com també a les comarques de l’interior de Catalunya. Cal tenir en compte que les acumulacions previstes per dissabte afegides a les de divendres poden ser molt significatives i en tot l’episodi és possible que s’acumulin més de 200 litres/m2 en diferents punts i principalment als dos extrems del prelitoral i al Pirineu i Prepinirieu Oriental.

Pel que fa a l’estat de la mar, es preveuen onades de més de 2’5 metres d’alçada (maregassa), a partir de demà divendres al matí a les comarques del nord-est. De cara a dissabte, es preveu que les onades afectaran a totes les comarques del litoral català, especialment les del nord-est. Hi haurà mar de fons de l’est. El temporal afectarà directament la costa atès que es tracta d’un episodi de llevantada. Aquesta afectació incrementa el risc d’inundacions per les dificultats que pot provocar en el desguàs de rius i rieres al litoral.

El centre de control BCASA ha confirmat la situació de fase de pre-alerta preventiva del Pla d’emergència del Parc fluvial del Besòs degut a la crescuda del cabal del riu.

Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desguassos d’aigua de pluja estan nets de fullaraca i terra per evitar acumulacions d’aigua. Tanmateix eviteu estacionar el vehicle aquesta nit a les rieres ni a prop de zones inundables; tingueu en compte que el vehicle pot ser arrossegat amb poca alçada d’aigua. Consells de Protecció Civil de la Generalitat per pluges: http://interior.gencat.cat/inundacions

Protecció Civil de la Generalitat recorda extremar precaucions especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i seguir les indicacions i consells del Servei Català de Trànsit (SCT) a l’enllaç http://conducciosegura.gencat.cat/ca/situacions_meteorologiques_adverses

Foto: meteo.cat

Foto: circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar