loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN s'incorpora a un club multitudinari de ciutats Patrimoni Mundial

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 27 de novembre de 2014

Tarragona ja forma part d'un nou club de ciutats Patrimoni Mundial. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, ha formalitzat l’adhesió de Tarragona a l’Organització de les Ciutats Patrimoni Mundial (OCPM), en el marc de la 14a seva Conferència Regional.

La regidora tarragonina ha fet oficial l’adhesió de Tarragona, aprovada en sessió plenària del passat divendres dia 21, amb el lliurament al president d’aquesta entitat la carta de pagament de la quota corresponent a dos anys. “Tarragona ja pertanyia a las Ciudades Patrimonio de la Humanidad, a nivell estatal. A més, ara, ho és de l’OCPM, tot el que es faci per protegir i promocionar el nostre patrimoni en el món és important per preservar el llegat del qual ens enorgullim les tarragonines i els tarragonins” ha dit Carme Crespo.

L’associació aplega centenars de ciutats d'arreu del món, entre les quals ja hi ha disset ciutats de l'estat espanyol. Així, doncs, Tarragona és la número 18, i de pas, la primera de Catalunya. Pel que fa als idiomes oficials de la OCPM són el francès, l’anglès, el castellà, l’àrab i el portuguès.

Pot convertir-se en membre de la OCPM qualsevol ciutat que tingui en el seu territori un conjunt urbà històric o contemporani viu. El valor universal excepcional ha d’estar reconegut per la UNESCO, el que dóna lloc a la seva inscripció a la llista del patrimoni Mundial acord amb la Convenció pel que fa a la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural.

Una imatge de la capçalera del Circ Romà. /circdetarragona.com

Foto: Ajuntament de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar