loader
menu

CIUTAT

Begoña Floría: "La Cambra de Comerç és co-responsable de la política de mobilitat de TGN"

El Circ Ciutat dijous, 27 de novembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha respost a la Cambra de Comerç després que aquesta ha fet públques les conclusions de l'informe "Thinking TGN: Els pàrquings", que conclou, entre d'altres aspectes, que els aparcaments públics de TGN són tres vegades més cars que els de Reus.

A l'esquerra, Begoña Floría, i al seu costat, el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló / circdetarragon.com

Per això, la tinent d'alcalde de mobilitat, Begoña Floria, ha enviat un comunicat en què ha explica que la Cambra ja forma part del Consell de Mobilitat de Tarragona des de l'any 2011, i que mai ha fet cap proposta en relació a l'informe que ha fet públic.

El comunicat

"La Cambra de Comerç és co-responsable en la política de mobilitat de Tarragona. L'entitat està present des de 2011 en tot el relacionat amb les decisions que afecten el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST), on es va decidir el tipus de política d'estacionaments a la ciutat, així com les mesures sobre el vehicle privat. Igualment, amb la seva presència al Consell de la Mobilitat han validat les mesures que s'han anat implantant, any rere any.

Amb les dades de que disposen, sorprén que es relacioni la política de preus dels aparcaments amb l'afluència o no de persones als comerços, perquè són poquíssims els comerços que utilitzen i ofereixen els avantatges per als seus clients dels aparcaments municipals. Per tant, em costa entendre que sigui realment una de les demandes dels clients. Per altra banda, la Cambra de Comerç mai ha plantejat la necessitat de fer una avaluació al respecte dins del Consell de Mobilitat.

Resulta qüestionable que la política de preus allunyi els clients, de fet no indiquen en quines dades es basen. Les dades de l'Ajuntament indiquen, en canvi, que no ha baixat la demanda. Tanmateix sí que tenim indicadors dels comerços situats en zones de vianants i allà on hi ha zones de residents i són molt satisfactoris.

Aquest equip de Govern considera que està treballant i molt per afavorir el comerç a la nostra ciutat, entre d'altres mesures, per la campanya de Nadal i Reis les associacions de comerciants disposen de 100 tiquets de 2 hores gratuïtes d'aparcament per als seus clients, per la propera Night&Shop des de les vuit de la tarda i fins la una de la matinada es distribuiran tiquets d'aparcament gratuït i, per afavorir l'oci nocturn i la restauració de la ciutat també s'ha posat en marxa una tarifa nocturna.

Per últim, és del tot necessari recordar a la Cambra de Comerç que l’Ajuntament de Tarragona continua treballant les línies que ella mateixa va defensar l’any 2011, per procurar la mobilitat a tothom, no només al que es mou en automòbil, i treballem per millorar el transport públic, defensant el dret de totes les persones a moure’s.

Tot i així, quan ens facin arribar les dades recollides en aquest estudi, les analitzarem i compararem amb les que disposem al Consell de la Mobilitat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar