loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Casa Canals tanca algunes tardes per falta de personal al Museu d'Història de TGN

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 29 de novembre de 2014

Els recintes del Museu d'Història de Tarragona continuen notant els efectes de tenir una plantilla escassa. Tal com va passar a l'estiu, quan el Fòrum de la Colònia no va cobrar als visitants durant uns dies perquè només hi havia una persona que controlés tot el recinte, ara els efectes són per a la Casa Canals, un edifici adquirit per la Generalitat l'any 1992 i que va ser cedit a l'Ajuntament de Tarragona, qui el va obrir al públic l'any 2006.

Foto: tarragonaturisme.cat

Al juny, el consistori va reconèixer que la decisió d'obrir portes al Fòrum de la Colònia i no fer pagar havia estat una decisió "extraordinària", atès l'allau de baixes que havien tingut en les darreres setmanes.

Els problemes de personal per donar abast i cobrir tots els recintes del Museu d'Història de TGN continuen. I ara, el monument afectat és Casa Canals. Així, doncs, en dies puntuals, en què hi ha menys empleats, la casa noble del carrer Granada tanca per la tarda com a mesura d'urgència davant la falta d'efectius per controlar tots els espais. De fet, des de fa algunes setmanes, en els rètols que pengen a l'entrada dels monuments ja no hi apareixen els horaris que regeixen els recintes.

Segons ha pogut saber El Circ, això ja es va repetint des de fa diverses setmanes. Fa dues setmanes, Casa Canals va estar tancada per la tarda tres dies, i només va ser visitable de 9h a 14h. I durant la setmana passada, en concret, el divendres 28, l'horari de visita també es va escapçar a la meitat perquè no hi havia suficients taquillers per a tots els espais. Segons el web del Museu d'Història de Tarragona, l'horari per visitar Casa Canals és de dimarts a dissabte de 9h a 19h i els diumenges de 9h a 15h.

L'Ajuntament no en tenia constància

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament i el mateix Museu d'Història desconeixien que Casa Canals es tanques algunes tardes, i per això han assegurat al Circ que "es tracta d'un fet puntual" i que "prendrem totes les mesures que faci falta perquè no torni a passar. Informarem si algun recinte es tanca per totes les vies oportunes".

Des del consistori també han deixat clar que "prioritzaran" els espais i els monuments que rebin més afluència de públic en el cas que decidissin restringir l'horari d'algun de tots.

Tot i que la incidència segurament ha estat mínima, ja que l'Ajuntament ha assegurat que no havien rebut cap queixa de ningú, en alguns casos podria suposar un lleig per al visitant. Es tracta de que adquireixi un ticket conjunt per visitar els sis monuments del Museu d'Història i si decideix visitar la Casa Canals per la tarda potser es troba amb la podta tancada i amb només un cartell en què hi diu que l'espai està tancat.

Segons ha pogut saber El Circ, la plantilla que té cura dels sis espais del Museu d'Història (Muralles, Castellarnau, Canals, Pretori-Circ, Amfiteatre, Fòrum de la Colònia) i també de l'Antic Ajuntament i de l'Antiga Audiència (aquí només els caps de setmana) és de poc més d'una trentena de treballadors; gràcies també a treballadors procedents de Plans d'Ocupació, substituts dels empleats que estan de baixa i quatre treballadors més fins a final d'any.

A finals de gener de 2015, però, el Pla d'Ocupació que aportava quatre treballadors més també s'acabarà i debilitarà encara més la plantilla.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar