loader
menu

CIUTAT

Un altre ple a Tarragona monopolitzat pels debats nominals

El Circ Ciutat dimecres, 06 de febrer de 2013

Si el darrer ple a l'Ajuntament de Tarragona va acabar monopolitzat pel debat sobre el canvi de nom de la URV, creat, de sobte, pel PP, en la pròxima sessió plenària, que se celebrarà el divendres 15 de febrer, es tornarà a incidir en la defensa d'un altre nom: el de Tarragona i la seva capitalitat. Fa dies, els populars ja van anunciar que presentarien una esmena en defensa de la capitalitat de Tarragona i, en el cas que no prosperés, van amenaçar de portar el president Mas i Oriol Junqueras als tribunals.

La regidora portaveu del PSC, Begoña Floria, conversa amb els seus homòlegs del grup de CiU. / circdetarragona.com

El grup municipal socialista en defensarà una altra en què demana que no es qüestioni el lideratge de la ciutat en el cas que el govern de la Generalitat decideixi tirar endavant la reordenació territorial en vegueries. Els socialistes confien que el suport de la resta de grups municipals (PP, CiU i ICV-EUiA). Seria una repetició del consens mostrat l'any 2005, segons ha explicat la portaveu socialista, Begoña Floria. "No es tracta de cap debat localista ni de cap intent de confrontació, sinó que creiem que és adequat i necessari reforçar el posicionament de la capitalitat de Tarragona".

El grup que forma govern també proposarà en el plenari que es doni el vistiplau al dret a decidir, un dels grans cavalls de batalla dels socialistes durant la passada campanya electoral. Demanaran a la resta de grups del consistori que aprovin el dret a decidir "de forma acordada entre els governs català i espanyol, a través d'un referèndum i en el marc de la legalitat, en el qual es plantegi una pregunta clara". Respecte a la possibilitat que un altre grup (possiblement CiU junt amb ICV-EUiA) presenti la mateixa moció sobiranista que va aprovar el Parlament i que molts altres ajuntaments han debatut en els darrers dies, la regidora portaveu de govern ha deixat clar que "l'escenari encara no s'ha plantejat". Quant a la possibilitat que els edils del PSC, com ja han fet en altres consistoris, poguessin tenir la possibilitat de votar-la de manera individual, (el grup del PSC de Constantí sí ho va fer) Floria ha estat taxativa: "El grup del PSC a l'Ajuntament de Tarragona forma un únic bloc".

Nova queixa a la Generalitat perquè pagui

La tercera de les esmenes que presentarà el PSC insta el govern de la Generalitat a que pagui immediatament els deutes acumulats al Tercer Sector i a les administracions locals. Pel que fa a Tarragona, des de l'Ajuntament ja s'eleva el deute del govern català a 19 milions d'euros. Estrictament en serveis socials, dels 2.832.000 euros que hauria d'haver cobrat el consistori tarragoní el 2012, tan sols en va rebre 212.000.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar