loader
menu

CIUTAT

Els empresaris del Port Esportiu de TGN porten als jutjats a la societat que els gestiona, Nàutic Tarragona S.A.

Sergi Casado Ciutat dimarts, 02 de desembre de 2014

Els empresaris del Port Esportiu de Tarragona han esgotat la paciència. Farts d'esperar a que el Nàutic Tarragona S.A., (NTSA) l'ens que el gestiona i del qual n'és accionista majoritari l'Autoritat Portuària, posi fil a l'agulla per tal de reactivar l'espai, l'associació de propietaris de locals, Aeport, ha decidit presentar una demanda judicial.

Foto: cedida

Ho van fer fa uns mesos, per defensar-se de l'agressivitat de Nàutic S.A. Critiquen la seva inacció i acusen, de pas, l'Autoritat Portuària, de "deixar morir el Port esportiu".

Els empresaris denuncien que des de Nàutic Tarragona, "amb l'avinença de l'Autoritat Portuària" els van exigir unes despeses mensuals de manteniment als locals "completament arbitràries i opaques" que van provocar, segons Aeport, que Nàutic s'apropiés d'almenys 6 o 7 espais. Els amos dels locals també asseguren que el Nàutic "va aplicar la seva abusiva clàusula penal i va actuar per la via judicial".

Juntament amb la demanda judicial, el col·lectiu d'empresaris del Port també demana al jutge que s'insti un expedient de consignació i que obri un número de compte corrent perquè Aeport pugui abonar les despeses de manteniment que consideri adequades mentre duri el procés. Els empresaris consideren que amb aquesta operació, Nàutic Tarragona S.A. "semblava que tingués com a objectiu privar-nos del nostre patrimoni".

Tot i que la demanda només va dirigida a Nàutic Tarragona S.A., i de retruc, a l'Autoritat Portuària , els empresaris del Port Esportiu també han exterioritzat el seu malestar per la desatenció que reben per part de l'Ajuntament. Lamenten que la prova de vela dels Jocs del 2017 hagi anat a Salou, i que l'administració local no faci tampoc res per mirar de reactivar la zona. "Fa falta autèntica voluntat política i empresarial per impulsar un somni que aprofiti la seva capitalitat i consideració de Patrimoni Mundial per integrar el Port amb la ciutat", denuncia Aeport.

Fre a l'ampliació de la concessió administrativa fins els 50 anys

Un altre dels arguments que utilitzen els empresaris del Port per "aprofundir" en la seva teoria, segons la qual, l'Autoritat Portuària "vol deixar morir" l'espai es remunta al juliol passat. Llavors, el Govern del PP va aprovar el Reial Decret-Llei 8/2014, de 4 de juliol, que contemplava l'opció de sol·licitar una ampliació de la concessió administrativa del Port fins als 50 anys. Els empresaris lamenten que no s'hagi fet la sol·licitud; una operació que ha de passar pel Consell d'Administració de Nàutic Tarragona S.A., controlada majoritàriament per l'Autoritat Portuària de TGN.

Al Port de Tarragona, segons Aeport, dels 30 anys de concessió que té, només li'n queden 10 (expira el 2024), però amb l'ampliació fins els 50 anys, a Tarragona es guanyaria temps, fins el 2044 si s'obté l'ampliació. Suficient marge de maniobra i sobretot inversions per mirar d'endreçar una zona que ara mateix està morta, tot aprofitant l'impuls dels Jocs del 2017.

El "latifundi particular" de Nàutic S.A.

Aeport acusa directament Nàutic de Tarragona S.A., la societat que sempre ha gestionat el Port esportiu i que té en l'Autoritat Portuària en el seu accionista majoritari (35%). Per això, els empresaris creuen que l'Autoritat Portuària també és responsable solidari del declivi de l'espai. "Cap dels dos ha apostat pel futur i continuïtat d'aquest port perquè no han apostat per altres models de negoci, d'ingressos o d'inversions", assegura l'associació d'empresaris.

Tot i que no de manera explícita i sense mencionar-lo directament, el fins fa poc gerent de Nàutic Tarragona S.A., Pau Pérez, també rep per part dels empresaris. Acusen a Nàutic de mantenir durant disset anys una gerència "sense el control adequat i sense haver-li exigit objectius i resultats, com passa a qualsevol altra societat". A més, utilitzen l'expressió "latifundi particular" en referència a les vendes de zones comunitàries del Port esportiu, segons denuncia Aeport, i "tractant amb desídia a tot aquell qui s'atrevia qüestionar la seva gestió", també lamenten els empresaris.

De moment, la concessió administrativa del Port esportiu té data de caducitat: 2024. Només 10 anys; un període que l'associació considera ínfim per redreçar i reactivar l'espai.

Projecte d'hotel de 4 estrelles

Aeport, per la seva banda, continua movent-se per atreure possibles inversors. Segons han explicat fonts de l'associació, en les darreres setmanes van contactar amb un operador interessat en construir un hotel d'entre quatre i cinc estrelles al Port Esportiu. Aquesta és una de les moltes propostes que treballa l'associació d'empresaris, com també un centre de negocis que ja va ser traslladada fa mesos a l'Autoritat Portuària.

10 anys de declivi

El Port Esportiu compta amb 58 locals, dels quals, només en funcionen tres o quatre, segons l'associació. Després d'un període de bonança, la degeneració de la zona comporta tota una sèrie de despeses que ara mateix resulten desproporcionades per als empresaris. Al febrer de 2013 van aconseguir que Nàutic Tarragona S.A. els rebaixés un 3,5 per cent els impostos.

El tancament del pas a nivell de la plaça dels Carros també ha contribuït a que la mobilitat cap a la zona del port esportiu hagi minvat. Els empresaris també ho han notat i per això també han proposat a l'Ajuntament i a la Subdelegació del Govern en diferents trobades que construeixin una passarel·la provisional per a vianants que passi per la via del tren.

L'Autoritat Portuària diu que les acusacions no són reals

Fonts de l'Autoritat Portuària de Tarragona van explicar al Circ que "no respondrà a cap de les afirmacions d’AEPORT que no es corresponen en absolut amb la realitat. I des de l’APT es continuarà treballant intensament i de forma discreta, com ja ho porta fent fa 3 anys, per salvar el projecte del Port Esportiu de la ciutat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar