loader
menu

CIUTAT

La Fundació La Muntanyeta adaptarà l'Edifici Blanc de Bonavista per a les persones amb discapacitats

El Circ Ciutat dimarts, 02 de desembre de 2014

La Fundació La Muntanyeta convertirà l’Edifici Blanc de Bonavista en un equipament al servei de les persones amb discapacitat. La remodelació es tirarà endavant gràcies a una subvenció de 500.000 euros de la convocatòria de projectes del 0.7% de l’IRPF, i després que l’Ajuntament de Tarragona aprovés la cessió de l’edifici a la Fundació La Muntanyeta.

Foto: Ajuntament de TGN

El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha destacat la tasca conjunta feta entre entitats i administracions per tirar endavant aquest gran projecte social que permetrà ampliar i millorar la tasca de La Muntanyeta i, al mateix temps, recuperar un edifici i un espai emblemàtic del barri de Bonavista. I ha afegit: “la cessió i el recolzament a La Muntanyeta ha comptat, des del primer moment amb la unanimitat, de tot el consistori”.

Per tal de gestionar amb èxit el projecte, l’entitat compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona per obrir un concurs d'idees. La finalitat del concurs és adjudicar el disseny i direcció d'obra a l'equip tècnic seleccionat.

Obra en tres fases

Està previst que l'obra es realitzi en tres fases. En la primera fase es crearan 12 places de residència i 16 de centre ocupacional. D’altra banda, s'està estudiant la possibilitat de que també es pugui ubicar a l’Edifici Blanc el servei de Centre Ocupacional que, actualment, s’ofereix a les instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau. En aquest supòsit, es crearien 12 places de residència i 40 de Centre Ocupacional.

Actualment, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – La Muntanyeta, gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat d’aquesta entitat sense ànim de lucre és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, i la garantia de l’exercici d’aquests drets, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per la seva educació, atenció a la salut, atenció residencial, inserció social, inserció laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar