loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN desbloqueja l'obra del Mercat, però no calma el neguit del comerciants de l'entorn

Sergi Casado Ciutat dimecres, 03 de desembre de 2014

L'endemà de la represa de les obres a l'entorn del Mercat Central, l'alcalde de Tarragona hi ha fet una visita per anunciar que per fi havien arribat a un acord de refinançament amb la constructora i que a partir d'ara les obres ja no es tornarien a aturar.

L'alcalde Ballesteros conversa amb comerciants de l'entorn del mercat. / circdetarragona.com

L'alcalde Ballesteros conversa amb comerciants de l'entorn del mercat. / circdetarragona.com

"Farem pagaments previs immediats i al pressupost de 2015 i del 2016 hi figurarà una partida desglossada destinada al finançament del mercat i no condicionada a la venda de patrimoni", ha explicat Josep Fèlix Ballesteros, qui no ha volgut concretar el deute amb la constructora, que rondaria entre els 4 i 5 milions d'euros.

L'entesa ara entre consistori tarragoní i constructora és ferma, ha transmès l'alcalde, qui ha afegit que "l'empresa ja ho havia acceptat de manera oficiosa". Ballesteros, però, ha hagut d'escoltar les queixes i els laments dels comerciants d'una zona que porta vuit anys patint els efectes de les obres. Tant ell com la portaveu municipal, Begoña Floría, i la regidora i presidenta de l'empresa de Mercats, Patrícia Anton.

"Estem arruïnats", li han retret algun dels botiguers que s'havien acostat a la zona on l'alcalde estava atenent els mitjans de comunicació. Eren prop d'una trentena, i la majoria venen patint penúries per unes obres que s'eternitzen i que han fet caure en picat els seus negocis. L'alcalde ha interromput la conversa amb la premsa i ha mirat d'apaivagar els ànims, tractant-los d'explicar que l'aturada de l'obra havia estat culpa de l'oposició per no haver aprovat un reglament en el plenari.

"Jo no puc pagar la hipoteca" li han contestat un altre comerciant indignat. Al final, l'alcalde ha optat per atendre els botiguers i ha tractat d'explicar les raons que serveixin per entendre l'endarreriment que acumula el projecte.

Les millores del voltant, progressives i amb bus el dia 22

Tot i que inicialment s'havia plantejat el dia 15 de desembre com la data en què la urbanització de l'entorn del Mercat, per bé que provisional, estaria enllestida, només en posen una: el 22 de desembre. A partir d'aquell dia tornaran a passar cinc línies de bus pel carrer Colom (3, 30, 6, 54 i 22).

A més, durant els propers dies es duran a terme una sèrie d’actuacions al carrer Colom com són: l’asfaltat del carrer, pavimentació de la vorera, senyalització de l’entorn, senyalització del terra per indicar el carril bus i al mateix temps, com en altres punts de la ciutat, la instal·lació de l’enllumenat de Nadal.

A més, un dels dos pessebres que cada any realitza la Brigada Municipal en un punt de la ciutat, enguany estarà ubicat al carrer Colom alçada amb el carrer Reding.

La recent entesa entre el consistori tarragoní i l'empresa Corsan també permetrà que finalitzin les obres de l'interior del Mercat. Això ha assegurat l'alcalde, qui en aquesta ocasió, ja no ha gosat fixar cap data per la finalització dels treballs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar