loader
menu

CIUTAT

Un informe conclou que el perfil de turista internacional de TGN és francès, i del nord

El Circ Ciutat dimecres, 03 de desembre de 2014

El Patronat Municipal de Turisme ha presentat l'nforme que defineix el perfil del visitant. Segueix sent meitat internacional i meitat estatal, al 50 per cent, i d'entre el grup internacional el primer seria francès, preferentment del nord del país.

Un grup de turistes, a punt d'entrar a la Catedral de TGN. / circdetarragona.com

El país d'on arriben més turistes és el país veí, amb un augment de prop del 14 per cent respecte l’any 2013. El turista rus cau a la segona posició, tot i que l'increment respecte l'any passat ha estat d'un 15 per cent. Mercats com el Regne Unit, Itàlia i Alemanya han crescut un 24.66%, 35.84% i un 6.92% respecte el 2013. Els turistes dels països nòrdics també han augmentat un 16 per cent.

El turista rus es manté en pernoctacions un 4% i l’excursionista rus (amb residència a Salou, Vilaseca o la Pineda) puja fins el 22%. Això, segons l'informe encarregat pel Patronat de Turisme, vol dir que viatja de forma individual i no per touroperadors, que ha baixat en escreix. Pel que fa al mercat nacional, destaca que un 81% dels catalans siguin de la província de Barcelona, és un turista exigent i coneixedor del patrimoni.

El perfil de l’excursionista (visitant de dia) és més gran d’edat que el turista, va dels 44 als 64 anys, mentre que el turista és dels 35-45 amb fills; i en tots dos casos correspon a la classe mitjana/alta. Pel que fa a la despesa del turista, de mitjana és de 249 euros i de l’excursionista, que ha pujat de forma molt destacada (32%), és de 96 euros.

En base a l'estudi, aquest fet és altament remarcable ja que vol dir que qui ve a passar el dia ve a consumir cultura, gastronomia i comerç i no només passeja o va a la platja. (Consulta l'informe complet als dos documents adjunts.)

Un 45 per cent reserva el viatge per Internet

Com ha arribat el turista a conèixer i reservar el viatge a Tarragona? Doncs, un 45% directament d’internet i això respon al tipus de turista, aquell jove de 35, 44 anys i que per tant està avesat a les noves tecnologies. I les consultes demostren que principalment atrets per la cultura, patrimoni històric i també per la gastronomia, que ha pujat destacadament. Per les tres oficines de turisme han passat, a més, 160.000 persones.

La presidenta del Patronat de Turisme, Patrícia Anton, s'ha congratulat per les dades de l'informe, ja que Tarragona es veu com un destí turístic de cultura viva i patrimoni històric reconegut. Quant a les xifres, d’una banda s’ha augmentat aquest 5% en el número de turistes respecte l’any passat: que han estat 379.726 (allotjats en hotels i càmpings i les pernoctacions han arribat a un 1.132.627, que suposa un 1,7 dies d’estada en hotels i 4,3 en càmpings.


Documents

Dades turisme (II)

Dades turisme TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar