loader
menu

CIUTAT

Un buc petrolier de la Marina francesa farà una escala de tres dies a TGN

El Circ Ciutat dijous, 04 de desembre de 2014

El buc petrolier Meuse, pertanyent a la Marina francesa, arribarà el divendres 5 de desembre a Tarragona i hi farà una escala de tres dies. Amb una eslora de 157 metres i un desplaçament de més de 17.000 tones, el buc petrolier "s'aturarà al Port de Tarragona després d'un ensinistrament en el Mediterrani al costat d'altres unitats de la Marina francesa. Compta amb 160 mariners que visitessin la ciutat en els respectius permisos.

Una imatge del petrolier Meuse. Foto: aviacionargentina.net

La missió principal del Meuse és subministrar els bucs francesos o de l'OTAN, sigui en combustible, material o queviures. És també el petrolier especialitzat en el suport d'un grup *aeronaval, i va conduir moltes missions amb el portaavions Xerris de Gaulle. La seva especificitat és el transport del querosè per als avions caça de tipus Rafale” i Súper Étendards modernitzats (SEM). Definit com a "Unitat d'Alt Valor" (HVU en anglès), el petrolier és un element imprescindible per a l'autonomia d'una flota quan es desplega.

En el marc d'aquesta escala, el capità de fragata, Emmanuel Müller, comandant del Meuse, acollirà a bord a diverses autoritats locals. El buc també rebrà la visita de diversos grups, incloent alumnes del Col·legi Francès de Reus. Encara que no obert a visites fora d'aquests grups previstos, el buc estarà atracat en el dic de Llevant i visible des de la part alta de l'Escullera.

El petrolier Meuse està en servei des de 1980 i ha contribuït, entre uns altres, a l'Operació Harmattan ales costes de Líbia l'any 2011. Totalment operatiu, el buc francès segueix disponible per participar en qualsevol nova missió que sorgeixi.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar