loader
menu

CIUTAT

L'alt cost dels aparcaments públics de TGN entra en l'agenda política

Sergi Casado Ciutat dijous, 04 de desembre de 2014

La nova estocada de la Cambra de Comerç a l'Ajuntament de Tarragona, ara pel preu dels pàrquings públics, els ha situat de cop en l'agenda política tarragonina. L'ens que presideix Albert Abelló va fer públics un informe que rebelava que aparcar a Reus era tres més vegades més barat que a Tarragona.

Foto: circdetarragona.com

L'alcalde Ballesteros va "felicitar" irònicament a la Cambra per l'informe. "Als comerciants i als ciutadans de Tarragona els costarà recuperar-se perquè la Cambra ha dit que és millor anar a Reus perquè el pàrquing és més barat. L'alcalde va recordar que quan va accedir a l'alcaldia, l'any 2007, "un dia d'aparcament valia 26 euros i ara és 12 i poc, i es pot comprovar. Hem baixat molt substancialment els pàrquings publics", va reiterar.

Ballesteros també va retreure a la Cambra que no aixequés la veu quan "en el seu moment" es van fer concessions privades als dos pàrquings de la Rambla i al de la plaça de la Font. "La Cambra no va protestar i no va dir que aquests privats són els que fixen els preus".

L'alcalde, per últim, va defensar que l'Ajuntament de Tarragona és l'únic d'una ciutat gran de Catalunya que paga íntegrament l'enllumenat de Nadal. En total, segons Ballesteros, 250.000 euros. "I també són per a promoció comercial", va insistir el batlle, trist perquè altres, en referència a la Cambra, "facin campanya per als competidors".

El PP promet el pàrquing

El Partit Popular de TGN també s'hi ha apuntat i el seu portaveu, Alejandro Fernández, ja ha presentat la proposta tarifària per als pàrquings de la ciutat, amb un preu màxim de 4 euros de dia i 3 euros de nit. El líder popular ha instat l’Ajuntament a “iniciar un procés de negociació amb totes les parts implicades perquè “ho han fet altres ciutats” i perquè “si continuem amb la política actual ens trobarem que aquestes altres ciutats en passaran per davant; hem de ser competitius”.

Alejandro ha assegurat que “és inevitable mirar als nostres veïns de Reus” i ha detallat les diferències amb la política d’aparcaments de Tarragona: “A Reus, tarifa màxima al dia de 4 euros en el cas dels pàrquings públics; a Tarragona una mitjana de 12,60 euros. En el cas dels privats oscil·la a Reus entre 3 i 13 euros, i a Tarragona entre 18 i 27 euros. Són unes diferències brutals que fan que no siguem competitius”. També ha criticat “la política informativa dels nostres pàrquings, que és totalment nefasta. La gent que ve a Tarragona sap que pagarà molt, però no quant.”

Per aquest motius, Alejandro considera que “tota la política d’aparcament ha d’anar adreçada a tenir un preu màxim de dia de 4 euros, i màxim de nit de 3 euros”. “Això requereix un procés de negociació amb els concessionaris privats, o el Port de Tarragona en alguns casos, i aquests ho volen fer, per una raó fonamental: perquè tenen en alguns casos els pàrquings buits; prefereixen negociar una baixada de tarifes i que l’Ajuntament faci una campanya de promoció per tenir rotació, que tenir-los morts de riure, com passa per exemple al pàrquing del Serrallo”, ha explicat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar