loader
menu

CiU trenca amb el PP al Tarragonès perquè a nivell estatal "ha traspassat les línies vermelles"

Sergi Casado dijous, 04 de desembre de 2014

El grup municipal de Convergència i Unió al Consell Comarcal del Tarragonès ha fet pública l'expulsió del grup del Partit Popular de l'equip de govern. "Sempre havíem dit que el pacte es mantindria mentre no es traspassessin les línies vermelles i hi ha hagut determinades actuacions del PP a nivell general que el que fan és atemptar contra la Generalitat i això ja no ho podem acceptar", ha explicat el president del Consell, Fede Adán.

Foto: circdetarragona.com

D'esquerra a dreta, Toquero, Gavaldà, Adán i Pla. / foto: circdetarragona.com

L'entesa entre convergents i populars era fràgil des de feia molts mesos, però els darrers episodis posteriors al 9-N, sobretot arran de les querelles contra el president Mas i la vicepresidenta Ortega, entre d'altres, han fet que el grup de CiU expulsi els populars del govern. "Ha estat una decisió unilateral nostra, no ha estat de mutu acord. Es va prendre la setmana passada i des del PP ens han dit que estaven d'acord amb els nostres motius", ha afegit Adán, acompanyats dels vicepresidents Josep Toquero, de Vila-seca, i Martí Pla, de Perafort.

Les actituds i els atacs enverinats de molts dirigents populars al 9-N han provocat, segons el president del Consell, "que es generi un debat contradictori i això també és traspassar les línies frontereres". D'ara en endavant, els grups comarcals de CiU, amb 13 consellers, i el PSC, amb 11, mantindran l’actual pacte existent, que per si mateix garanteixen la estabilitat i governabilitat d’aquesta administració pública, alhora que s’inicien converses amb els grups comarcals de les altres formacions (ERC, ICV-EUiA) orientades a la seva participació en la governabilitat, si aquesta és la seva voluntat.

El Partit Popular diu que és mutu acord

El grup del PP ha emès una nota al migdia, en què assegurava que el trencament del pacte al Consell havia estat fruit d'un acord. "Hem acordat, després d’una reunió mantinguda avui amb CiU, donar per finalitzada la nostra presència al Govern de l’ens, a causa de la inestabilitat política generada en les darreres setmanes", han afirmat els populars, els quals, han refermat la seva voluntat de seguir treballant "des de l’oposició pels interessos dels ciutadans de la nostra comarca."

Fede Adán també na negat que hagin rebut directrius a nivell nacional i també ha defensat l'actuació dels cinc consellers del PP dins del Consell del Tarragonès, però ha insistit que les actuacions "del dia a dia" d'alguns dels seus companys a nivell estatal han acabat liquidant un pacte, com ja va passar fa dues setmanes a l'Ajuntament de Reus.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar